2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Menekülnek a Momentum éléről

,

2017. augusztus 7., hétfő 08:22, frissítve: hétfő 13:39

Megint lemondott egy elnökségi tag a Momentumban, alapszervezeti tagként folytatja. A párt a Hír TV Online-nak azt mondta: nincsenek szervezeti problémáik.

A 24.hu értesülései szerint Kádár Barnabásról van szó, aki a NOlimpia-kampány koordinátoraként kezdte, majd igazgató lett.

Kádár a párt mostani küldöttgyűlésén jelentette be lemondását, és ő a második, aki egy hét alatt távozik a párttá alakult mozgalom márciusban megválasztott, öttagú vezetőségéből.

Múlt szerdán Pottyondy Edina mondott le személyes okok miatt. Hozzá hasonlóan Kádár is a Momentum tagja marad. Pottyondy Edina az országos hálózat kiépítésében segít, Kádár Barnabás pedig a külföldi pártokkal való kapcsolattartást kezeli, és az adatelemző csapat munkájában vesz részt.

Nem vesztek össze

Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója kérdésünkre elmondta, szerinte nincsenek szervezeti problémáik, még ha kívülről ez így is látszik. Mint mondta, a két lemondott elnökségi taggal nem vesztek össze, „a vitákat békésen sikerült lerendezni, azért is maradnak mindketten a Momentum tagjai.” Ugyanakkor elmondta, hogy kisebb szervezeti átalakításra szükség lesz, átformálják a közgyűlést, ami mostantól hasonló, területi alapú küldöttgyűlés működik majd, mint más pártoknál.

A két lemondott elnökségi tag utódját két hét múlva választják meg, elvileg bármelyik tag indulhat a pozícióért, ehhez pályázatot kell készíteniük.

Kérdésünkre, hogy lát-e a jelenleg 1000-1500 tagú pártban törésvonalakat program, vagy ideológia alapján, Papp Gergő nemmel válaszolt. „Az összefogással kapcsolatban lehetnének leginkább törésvonalak, de nem találkozni ilyenekkel. Ennek az az oka, hogy kezdettől fogva ezt kommunikáljuk, hogy nem állunk be egy ellenzéki összefogásba.” Ezt a döntést, mint mondta, nemrég megerősítette a Momentum közgyűlése is megerősítette. Ez vonatkozik az egyéni jelöltekre is, Papp Gergő kizárta, hogy a Momentum visszalépjen egy-egy helyi jelölt javára, vagy beálljon más párt jelöltje mögé, ehelyett minden választókerületben saját jelöltet indítanának.


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!