2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Menczer Tamás: Nem hatékony a brüsszeli vakcinabeszerzés

Aki szerint nincs szükség más forrás után nézni, ahol elegendő vakcinát lehet beszerezni, az elvesztette a józan eszét - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a Kossuth rádióban. Szlávik János infektológus pedig arról tájékoztatott: mind a Szputnyik mind az AstraZeneca védőoltás biztonságos.

  • Menczer Tamás: Nem hatékony a brüsszeli vakcinabeszerzés

Az országos tisztifőorvos vasárnap arról tájékoztatott, hogy az oltási program a terv szerint halad, azonban amíg nincs elegendő vakcina, nem lehet elkezdeni a tömeges oltást.

A magyar kormány ezért minden lehetséges módon próbál megfelelő mennyiségű vakcinához jutni. A külgazdasági és külügyminiszter pár napja aláírta a szerződést az orosz féllel a Szputynik vakcina vásárlásáról.

Menczer Tamás szerint a brüsszeli vezetés több hibát is elkövetett: késve kötötte meg a szerződéseket és csak kis mennyiségű oltóanyagra. Az államtitkár azt is elmondta:

nem csak hazánk elégedetlen, az osztrák kancellár nemrég felszólította az európai gyógyszerügynökséget, hogy minél előbb engedélyezze az AstraZeneca vakcináját.

Szlávik: Az orosz oltóanyag biztonságos

Ugyanolyan elv alapján működik az orosz Szputnyik V vakcina, mint az AstraZeneca oltóanyaga. Erről már a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa beszélt a Kossuth rádióban. Szlávik János szerint hiba kritizálni egy oltóanyagot pusztán azért, mert az esetleg keletről származik - a tudományos tényeket kell figyelembe venni

- tette hozzá a főorvos.

Szlávik János hozzátette: az orosz oltóanyag biztonságos, és csak mínusz 20 fokon kell tárolni, ami sokkal egyszerűbb szállítást és tárolást tesz lehetővé, mint a Pfizer vakcinák esetében.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban  + videó

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!