2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Megvan az indonéz gép fekete doboza

Búvárok megtalálták csütörtökön a Jávai-tengerben és felszínre hozták a Lion Air indonéz légitársaság minap lezuhant repülőgépének egyik feketedobozát - közölte az egyik búvár a helyi médiával.

  • Megvan az indonéz gép fekete doboza

A feketedoboz a gép törmelékei között a tengerfenék homokjában volt – mondta a búvár a Metro tévének nyilatkozva. A műszer sértetlen - tette hozzá, de az nem derült ki, hogy a repülési adatokat rögzítő vagy a pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítő berendezést találták meg. Egy másik búvár arról számolt be, hogy látták a gép törzsét is.

A mindössze két hónapja gyártott Boeing 737-800 típusú gép nem sokkal jakartai felszállása után zuhant a tengerbe, 189 emberrel a fedélzetén. Az indonéz hadsereg szerdára hajózási radarral felfedezett egy 22 méter hosszú tárgyat a Jávai-tenger fenekén, 32 méteres mélységben. A tárgy valószínűleg a repülő törzse. A roncsok és holttestek után szerdán már 44 hajó kutatott, túlélőről nem tudni. Az indonéz közlekedésbiztonsági tanács ugyancsak szerdai közlése szerint hangjelzéseket fogtak be a keresők, amelyek 70 százalékos valószínűséggel a repülő feketedobozainak jeladójától származtak.

Indonéz búvárok keresik a Lion Air JT610-es járatának fekete dobozát a tenger mélyén. A víz alatti kutatás végül sikerrel járt, 32 és fél méter mélyen megtalálták az egyik dobozt, amely a repülési adatokat rögzítette. Így választ kaphatnak arra ,hogy mit történt a 189 főt szállító és 13 perccel a felszállás után lezuhanó repülőgépen. Az adatokat feldolgozása több hétig eltarthat.

Hagyjuk, hogy a közlekedésbiztonsági tanács végezze a munkáját és felkértük a Boeinget is, hogy segítsen meghatározni a kritériumokat a vizsgálathoz, hogy kiderítsük mi okozta a zuhanást.– mondja Budi Karya Sumadi, indonéz közlekedési miniszter. A vízben megtalált személyes tárgyak közül a cipők azok, amik alapján a hatóságok azonosítják az utasokat.

A részletek a férjem cipőjével kapcsolatosak, biztosak akartunk lenni benne, mert azok, akik az áldozatok azonosítását végzik azt mondták, hogy segíthetünk, ennyi. De az biztos, hogy ezek a cipők nem az övéi, neki más volt, piros, tehát azt lehet meg tudom erősíteni, hogy nem az övé. – keresi szerettei maradványait Firmansyah Akbar Dessi az egyik áldozat felesége.

A rendőrség arra kérte a hozzátartozókat, hogy minden személyes információt osszanak meg a gépen utazó családtagjukról. A teljes ruházati leírás mellett a magasságot és vércsoportot is meg kellett mondain.

Remélem, hogy a kormány az összes áldozatot megtalálja amilyen gyorsan csak lehet. Remélem, hogy a férjem még él. Ez a vágyam és a családomé is. Ő egy erős akaratú férfi– mondja Ningsih az egyik áldozat felesége. A rendőrség DNS mintákat is vett a hozzátartozóktól.

A kórházak munkája két szempontra összpontosul . Az egyik a túlélőké a másik az áldozatoké. A második esetben arra kérjük a hozzátartozókat, hogy bocsássák rendelkezésre a személyes okmányokat és az áldozatok személyes jellemvonását ide értve az orvosi adataikat és a személyes ingóságaik leírását, hogy azonosítani tudjuk őket. Mindemellett begyűjtjük az áldozatok szüleinek és testvéreinek DNS-ét is– nyilatkozta Sumirat rendőrségi szóvivő.

A mindössze két hónapja gyártott Boeing 737-800 típusú gép nem sokkal jakartai felszállása után zuhant a tengerbe, 189 emberrel a fedélzetén. Az indonéz hadsereg szerdára hajózási radarral felfedezett egy 22 méter hosszú tárgyat a Jávai-tenger fenekén, 32 méteres mélységben, amely valószínűleg a repülő törzse.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!