2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 06:00

Megtorpant az elvándorlás

2016. augusztus 4., csütörtök 20:47, frissítve: vasárnap 07:26

Csökkent az elvándorló orvosok és szakdolgozók száma, köszönhetően az egészségügyre fordított pluszforrásoknak – mondta el Magyarország élőben című műsorunkban Sinkó Eszter.

Az egészségügyi közgazdász szerint azonban nem csak a bérproblémák miatt mennek külföldre az egészségügyisek, hanem a kötelező túlórák, a hálapénzrendszer, a túlhierarchizáltság és a rossz technikai feltételek miatt is.

„Az egészségügyben a kórház, a járóbeteg- és az alapellátás viszonyát meg kell változtatni, tényleg kórházból kevesebb is elég lenne, és kevesebb kórházi beavatkozásra van szükség. Egyébként az Országos Egészségbiztosítási Pénztár e tekintetben viszonylag jó irányba megy. Amit én most gondként érzek, és nem az orvoselvándorlás, hanem az egész egészségügy irányítása szempontjából, ez pedig az, hogy a háttérintézményeknek a sorsa aggasztó, hogy a kormány ezeket meg akarja szüntetni. Mint az Országos Tisztifőorvosi Hivatalra, mint pedig az Országos Egészségbiztosítási Pénztárra nagy szükség lenne ahhoz, hogy az ember átfogó tervekben gondolkodjon” – mondta a szakember a Hír TV-ben.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!