2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Megtiltották a forgatást a tram-train bemutatóján

2017. szeptember 14., csütörtök 10:31

A média kizárásával tartott lakossági tájékoztatót a NIF Zrt. a hódmezővásárhelyi tram-train beruházásával kapcsolatban.

A szakemberek először a projekt jellemzőit és üzemtervét mutatták be, majd a megjelentek is kérdezhettek. A NIF szakemberei szerint a vasút-villamos Szegedtől Hódmezővásárhelyig, a nagyvasúti pálya rekonstrukciójával együtt hatvanmilliárd forint körüli összegbe kerül majd. A munkálatokkal várhatóan 2020-ra készülnek el.

Több felszólaló átgondolatlannak, drágának találta a projektet, mások pedig a közműkiváltásokkal kapcsolatos tájékoztatás hiányáról panaszkodtak. A hódmezővásárhelyi alpolgármester köszöntője után a NIF Zrt. sajtósa megtiltotta, hogy a sajtó kép- és hangfelvételeket készítsen.

– Lenne szíves megindokolni, hogy miért? Nem értjük.

– Az általunk szervezett lakossági tájékoztatók nem sajtónyilvános események, az önkormányzat kérésének tettünk eleget akkor, amikor azt mondtuk, hogy vágóképek készítését engedélyezzük, illetve alpolgármester úr köszöntőjét rögzíteni lehet, innentől kezdve azt gondolom, hogy partnerként fordultunk az önkormányzathoz ezzel a kérdéssel, úgyhogy ez az oka. Az utóbbi időben egyetlen lakossági tájékoztatónk sem volt sajtónyilvános.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!