2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Híradó 12:00

Megtalálták a kiskaput Rogánék, rengeteg pénz ment el

,

2017. július 26., szerda 15:48, frissítve: szerda 16:50

75 milliárd forintot is elkölthet a választási hajráig propagandára a kormány.

A Magyar Nemzet szerint egy trükkel pumpálták fel az eredetileg harmadekkora éves keretösszeget. A 25 milliárd forintot három hónap alatt elszórta a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium, az első fél évben összesen 35 milliárd folyt el a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül. Ez a lapnak nyilatkozó szakértők szerint úgy lehetséges, hogy a kormányzati kampányok keretszerződésének büdzséje kétszer feltölthető.

Alternatív valóságot hirdet milliárdokért a Fidesz, a pénznek viszont jobb helye lenne – erről az LMP frakcióvezető-helyettese beszélt. Schmuck Erzsébet szerint ha az ország valóban erős és büszke lenne, akkor azt az emberek éreznék. „Szégyen az, hogy ezeket az összegeket nem arra használja, hogy a nehéz helyzetben levő emberek életén javítson. Nem arra használja, hogy például az öregségi minimumnyugdíjat 28 ezer forintról 50 ezerre felemelje” – mondta Schmuck.

Az önkényuralmi rendszerek propagandájához hasonlította a Jobbik alelnöke a kormányzati kommunikációs kampányokat. Sneider Tamás szerint az erre fordított milliárdokat értelmesen is el lehetett volna költeni. „Ez valóban már a goebbelsi vagy a Rákosi-propaganda mértékét legalábbis számszerűleg eléri ez a hatalmas költés, amit erre tesz. Ha a kormányzat […] oly biztos a közvélemény-kutatások adataiban és olyan erősnek érzi magát, akkor különösen visszatetsző, hogy miért kell ilyen hihetetlen összegeket költeni erre a kormánypropagandára” – fogalmazott Sneider Tamás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!