2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Megszüntetné a jegybanki alapítványokat az LMP

2016. március 17., csütörtök 13:06, frissítve: csütörtök 13:17

Jogutód nélkül megszüntetné a jegybanki alapítványokat az LMP.

Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője olyan módosítást nyújtott be az Alkotmánybíróság előtt lévő MNB-törvényhez, amely újraszabályozná a központi bank tevékenységét. A javaslat szerint nemcsak a több százmilliárdból gazdálkodó Pallas Athéné Alapítványok szűnnének meg, hanem újakat sem alapíthatna az MNB. A jegybanktörvényben meghatározotton kívül az intézmény semmilyen tevékenységet nem folytathatna, így például műkincsvásárlásra sem költhetne.

Kormánypárti képviselők múlt héten huszonnégy óra alatt fogadták el azt a törvényt, amely lehetővé teszi a központi banki alapítványok gazdálkodásának eltitkolását, a javaslatot azonban a köztársasági elnök normakontrollra küldte.

Turi-Kovács Béla: Közpénz az MNB alapítványainak a pénze

A kormánypárti Turi-Kovács Béla szerint is közpénz a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak a pénze. A fideszes képviselő ennek ellenére – a frakciófegyelemre hivatkozva – megszavazta a jegybanktörvény módosítását. A politikus Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: ellene volt, és a jövőben is ellenezni fogja, hogy önálló képviselői indítványok úgy kerüljenek a ház elé, hogy a képviselőknek nincs módjuk a javasolt törvénymódosítás megismerésére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!