2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Megszavazták az áron aluli eladást, Juhász megy és feljelent

2015. december 10., csütörtök 19:55, frissítve: péntek 15:47

Megszavazta a belvárosi fideszes többség annak a 12 ingatlannak az eladását, amelyet áron alul ad tovább az önkormányzat a jelenlegi bérlőknek. Három épületet az OTP, egyet pedig a bankvezér Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Pick Szeged vesz meg kedvezményes áron. Egy Deák téri ingatlant viszont szakértővel becsültet fel az önkormányzat: ez az a háromszintes lakás, amelyre Juhász Péter is árajánlatot tett.

Zárt ülésen tűzte napirendre az V. kerület 12 frekventált helyen lévő ingatlanának eladását a belvárosi önkormányzat. A képviselők azonban 40 percig csak azon vitatkoztak, hogy Juhász Péter részt vehet-e a szavazáson. „A Deák Ferenc utcáról fogunk beszélni, amelyre vételi kérelmet nyújtott be, ez összeférhetetlen, Juhász úr” – érvelt Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester.

Juhász Péter szerint a Fidesz csak kifogást keres, hogy eltávolíthassák az útból. „Fölteszek egy kérdést, hogy ennek a vételi ajánlatnak van-e relevanciája jogilag, mert önök azt nyilatkozták a sajtóban, hogy be sem adhatom, nincs jogom hozzá, tehát ilyen értelemben semmit sem befolyásolhat. Ehhez képest most erre a jogtalanul beadott kérelemre hivatkozva akarják az összeférhetetlenséget megállapítani” – fejtette ki a képviselő.

A fideszes többség végül leszavazta Juhász Pétert, aki emiatt kivonult a testületi ülésről. „Én most elmegyek és megteszem a feljelentést a hűtlen kezelésért, merthogy itt ez történik” – mondta el távoztában.

Egy Deák téri, 3 szintes ingatlanról is tárgyalt ma az önkormányzat, erre tett Juhász Péter 130 millió forintos vételi ajánlatot. Az Együtt képviselője 50 millióval ígért többet a lakásért, mint amennyiért egyébként az önkormányzat eladná egy Fidesz-közeli ügyvédnek. Így akarta bizonyítani, hogy áron alul játsszák ki az ingatlanokat a kerületben.

500 ezer forint – átlagosan ennyibe kerül egy négyzetméter az V. kerületben. „A Duna közelsége emelhet esetleg vagy rálátás a Dunára egy lakásnak az értékén, de parkra kilátás is ugyanúgy” – mondta el a Hír TV-nek Rutai Gábor, a Duna House Holding Kft. PR- és elemzési vezetője.

Nem néz a Dunára, de alig pár száz méterre van a Parlamenttől egy másik épület, amelyről szintén döntött az önkormányzat. Az 1400 négyzetméteres ingatlant 202 millióért adná el a kerület vezetősége. Ez mindössze 197 ezer forintos négyzetméterárat jelent.

Az eladásban szereplő másik három ingatlan sem éri el az átlag négyzetméterárat. A Vigyázó Ferenc utcában, a Kossuth Lajos téren és a Zrínyi utcában is a piaci ár töredékéért adna el ingatlanait az önkormányzat. Hármat az OTP, egyet a bankvezér Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Pick Szeged jogosult bérlőként kedvezményesen megvásárolni.

Az OTP nem akart nyilatkozni. Írásban egyebek közt annyit közöltek, hogy a megvásárolni kívánt ingatlanokra az elmúlt években bérlőként több mint 300 millió forintot költöttek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!