2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Mégsem helyez ügynököket a sajtóba a kormány

2015. november 5., csütörtök 16:13, frissítve: csütörtök 17:30

Nem lesznek telepített nemzetbiztonsági ügynökök a sajtóban, a Fidesz törli a belügyminiszter vitatott javaslatát a törvénycsomagból.

Az Origo szerint a kormánypártok attól tartanak, hogy Pintér Sándor ötlete olyan tömegtüntetésekhez vezetett volna, mint tavaly ilyenkor az internet megadóztatása. A kormányszóvivő szerint csak pontosítani akarták a törvény szövegét, az eddigi rendszer nem változik.

„Egy szemantikai, etimológiai kérdésről is szó van, én elmagyaráztam ennek a lényegét. A szöveg próbálta követni a szolgálatlásokban bekövetkezett változásokat, ha úgy tetszik, pontosabban próbálta meg körülírni a szolgáltatók által nyújtott szolgáltatásokat, de hogy félreértés ne essék, minden abban a régi mederben marad, illetve nemzetközileg elfogadott mederben marad, miszerint az ilyen helyeken, tehát a szolgáltatóknál, mobilszolgáltatóknál, hogy példát mondjak, teljesen bevett és elfogadott, sőt azt is mondhatnám, hogy nemzetbiztonsági szempontból elkerülhetetlen, hogy ilyen munkatársak dolgozzanak” – fejtette ki Kovács Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!