2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mégsem a Rolling Stones nyitja a vizes vb-t

2017. június 28., szerda 12:59, frissítve: szerda 13:08

A nyitó- és a zárórendezvény összköltsége 4,3 milliárd forint.

Nemcsak a vizes világbajnokságok, de Magyarország történetének is a leglátványosabb show-műsorát ígérik a szervezők a rendezvény nyitó- és záróünnepségére. A budapesti és balatonfüredi vizes vb július 14-i megnyitóján négy uszály, háromezer négyzetméternyi színpad, negyven drón és ötszáznál több fellépő gondoskodik majd a hangulatról. Az ünnepség központi helyszíne a Dunának a Lánchídhoz és a Várkert Bazárhoz közeli szakasza lesz. Innen tízezrek nézhetik majd élőben a show-t. A nyitó- és a zárórendezvény összköltsége 4,3 milliárd forint.

„A show négy részből áll össze. Azzal kezdődik, hogy a víz az élet kialakulásához elengedhetetlen. A második rész kultúránk és a víz kapcsolata. A harmadik rész a sportkultúra megjelenése, és hogy hogyan kezdődött az a fantasztikus sikersorozat, amelyet sportolóink elértek. A negyedik rész a víz és a jövőnk viszonya” – részletezte Káel Csaba, a nyitó- és záróesemények főrendezője, a Müpa vezérigazgatója.

Így végül csak nem sikerült megállapodni arról, hogy Kósa Lajos kedvenc zenekara, a Rolling Stones is fellépjen a vizes vb 3,5 milliárdosra tervezett nyitórendezvényén. Az Index pár hónapja belső forrásokra hivatkozva írta meg, hogy több millió dollárt fizettek volna a rockbandának a szervezők.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!