2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Híradó 12:00

Megregulázta a hajtépő fotóst a külügy

,

2017. július 26., szerda 18:56, frissítve: szerda 19:44

Nem kap több munkát a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól az a fotós, aki Tusványoson a hajánál fogva rántotta le a földre az Orbán Viktort kifütyülő nőt. Az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos viszont hasonló fizikai bántalmazásokat jósol azokkal szemben, akik hangot adnak nemtetszésüknek egy-egy politikai rendezvényen. A nő egyébként nem bánta meg, hogy kifütyülte a miniszterelnököt, de feljelentést nem tesz.

Füttyszó hangzik, majd nem sokkal később a csíkszeredai magyar konzul sajtósának férje a hajánál fogva rántja a földre az Orbán Viktor ellen tiltakozó lövétei nőt – ez történt szombaton. A fotós korábban a konzulátusnak is dolgozott, a külügyminisztériumnak azonban ez már soknak bizonyult. A Hír TV kérdésére Szijjártó Péter azt mondta: nem kap több munkát a külügytől a férfi.

„Nem fogjuk a továbbiakban foglalkoztatni, ez teljesen egyértelmű. Amit az említett személy tett, az az én számomra teljes mértékben elfogadhatatlan, úgyhogy a konzulátus természetesen a jövőben nem fogja alkalmazni semmilyen munkára” – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter.

Vállalhatatlannak tartja a fotós tettét a 2006-os budapesti tüntetéseken bántalmazott Révész Máriusz is. A fideszes politikus ugyanakkor arra számít, másokkal is hasonló történhet a jövőben, ha füttyszóval vagy más módon adnak hangot nemtetszésüknek egy-egy politikai rendezvényen.

„Egy férfiember nem rángatja, nem pofozhat meg egy hölgyet. […] Szerintem nagyon rossz irányba megy a magyar politika akkor, amikor ilyen divattá vált, hogy sípokkal megzavarunk bizonyos rendezvényeket. Mindkét oldalról ez a véleményem. Ráadásul az a helyzet, hogy aki ezt teszi, az mindig vállalja a kockázatot, hogy vele valami történni fog, ugyanis elmennek az emberek, utaznak több ezer kilométert, hogy Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, bárkit meghallgassanak, és a sípoló ember – egyébként nem a szónokot zavarja, mert az ki van hangosítva, az nem hall semmit –, hanem a körülötte álló húsz-harminc embert” – nyilatkozta a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese sem a nő fütyülését, sem az őt lerántó férfi tettét nem tartja helyesnek. „Pontosan ugyanaz az álláspontunk, amit ugyanitt, nagyjából ugyanebbe a körben elmondhattam Ungváry Krisztián hasonló akciója kapcsán, hogy mind a provokációt, mind az erőszakot elítéljük” – mondta Gulyás Gergely.

A  történész tavaly október 23-án sípolta ki Orbán Viktort a budapesti Kossuth téren a forradalom 60. évfordulóján tartott állami rendezvényen. Emiatt ütötte meg ott egy férfi ököllel annyira, hogy a feje vérezni kezdett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!