2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Megölték a Hajógyári-szigetről eltűnt fiatalt? + Videó

Meggyilkolhatták a Hajógyári-szigetről hat éve eltűnt Strehó Gergőt – a rendőrség nyomozást rendelt el, emberölés megalapozott gyanúja miatt.

Egy hónapig biztosan előzetesben marad Vizoviczki László és a vesztegetési ügyben érintett főrendőrök. A Magyar Nemzet úgy tudja: a Fővárosi törvényszék elutasította a gyanúsítottak fellebbezését, és továbbra is indokoltnak tarja a vállalkozóval és beosztottjával, valamint az egykori rendőrökkel szembeni kényszerintézkedés fenntartását.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír TV híradójának azt mondta: az elmúlt napokban olyan új információk birtokába jutottak, amelyek alapján el lehetett rendelni a nyomozást. Konkrét gyanúsított egyelőre nincs.

A Hajógyári-szigethez köthető halálesetek aktáit a rendőrségi korrupciós botrány kirobbanása után vették elő újra. 2006-ban az akkor 17 éves Strehó Gergő bulizni indult, de az óbudai szórakozóhely előtt akkora volt a sor, hogy inkább visszaindult a városba. Az Árpád hídnál Gergő barátja megállt, hogy könnyítsen magán. Amikor végzett, a fiú után indult, de sehol sem találta. Próbálta hívni, de nem vette fel a telefont, később pedig ki sem csengett a készülék. Mindez nem sokkal éjfél előtt történt; Gergőről azóta semmit sem tudni.


„Az eltűnésében közrejátszhattak olyan körülmények, amelyek bűnös magatartásra utalnak. Ezek az új információk egyébként mostanság, tehát a múlt héten derültek ki, ami megalapozza azt, hogy a nyomozást el lehet rendelni – fogalmazott Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője. – Az új információkat most már büntetőeljárás keretében, tehát klasszikus nyomozási cselekmények során lehet tisztázni, de ezt mindenképpen el kell végezni, ha lesz gyanúsított, ha nem.”

Az ORFK június elején közölte: három korábbi ügy aktáját vette elő a BRFK a rendőrségi korrupciós botránnyal összefüggésben. A tavaly decemberben holtan talált 21 éves fiatal férfi ügyét ettől függetlenül vizsgálja emberölés miatt a rendőrség. Emellett két korábban balesetnek tűnő vízbefulladást és egy eltűnést is górcső alá vesznek, amelyeket korábban közigazgatási eljárásban zártak le – közölték akkor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!