2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

Megnyitott az első, fiatalokat segítő Kontaktpont

Veszprémben adták át az első, ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont irodát. Az Új Nemzedék Plusz ifjúságiszolgáltatás-fejlesztési program keretében a következő hetekben további 19 helyszínen – a megyeszékhelyeken és Budapesten – nyitnak irodát, ahová például pályaválasztási tanácsadásért vagy munkakereséssel kapcsolatos információkért is fordulhatnak a fiatalok.

Veszprémben nyitotta meg kapuit az ország első Kontaktpont irodája, ahol november elejétől várják az életvezetési, önismereti vagy jogi tanácsra szoruló fiatalokat. „Itt nem csak a városközpontban vagyunk, de középiskolák, egyetem, azaz a diákok mozgásának és útvonalának metszéspontjában is. Igazi találkozópont lehet tehát, ehhez azonban arra is szükség van, hogy az itt dolgozók is aktívak legyenek” – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Az iroda dolgozói az oktatási intézményekbe is ellátogatnak majd. „Azokra a kérdésekre hoz megoldási javaslatot, vagy azokra a problémákra hoz orvosságot, ami a 14-19-20 év közötti korosztály életében gyakran felmerül, a pályaorientáció, a karriertervezés, a továbbtanulás, a biztonságos, kulturált szórakozás, a kultúrafogyasztás, a sportolási lehetőségek tekintetében” – közölte Mihalovics Péter miniszteri biztos.


A kormány az ifjúságpolitikai program végrehajtására 3 milliárd forint uniós támogatást fordít. Az összeg harmadából építették ki az irodahálózatot és fizetik a dolgozókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!