2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Meglopta a HVG a HírTV-t

  • Meglopta a HVG a HírTV-t

 

"Újságíróból lett programozó, miután kirúgták a fideszessé vált Hír Tv-től" címmel jelentetett meg cikket a magát függetlennek és objektívnek nevező HVG online felületén. Az anyag tulajdonképpen promóciója egy saját készítésű dokumentumfilmnek és természetesen az aljára ezúttal sem felejtették el odailleszteni adakozásra szóló felhívásukat. Nem, nem a Covid, ugyan, dehogy. Saját maguknak kalapoznak ismét.

Ez még mind szót sem érdemelne.

Már azt is unalmas emlegetni, hogy a HírTV nem "fideszessé" vált, hanem egy szomorú és terméketlen kitérő után újra az lett ami volt, jobboldali, konzervatív televízió.

Azt is csak megszokásból említjük már meg, hogy amikor két szerkesztőségből egy lesz, akkor annak mindig vannak vesztesei. Ezért volt csoportos létszámleépítés a HírTV-ben és az ECHO TV-ben is.

És valóban hírlik, hogy többen pályaelhagyók lettek. Ki ezért, ki azért. Volt, aki saját korlátait látta be, volt aki perspektivikusabb pályát álmodott magának. Írjuk is ide sietve a leghíresebb pályaelhagyót, a "függetlenobjektív" televíziósból DK-s politikussá vált Kálmán Olga nevét.

A probléma, ami szemetszúrt az egészben az, hogy a beharangozott dokumentumfilmben mindenféle engedély nélkül használnak fel és mutatnak be olyan anyagokat, felvételeket, amelyek a HírTV tulajdonát képezik.

Most még csak halkan szeretnénk megjegyezni, hogy a HVG sem lehet annyira független, hogy a hatályos törvényeket se vegye figyelembe.

Ezúton szólítjuk fel a HVG illetékeseit, hogy a jogsértő tartalmat távolítsák el és tartózkodjanak azok további felhasználásától, mert ellenkező esetben a HírTV kénytelen lesz szerzői jogi pert kezdeményezni.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!