2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Megkezdődött a szilveszteri készülődés

Megkezdődött a szilveszteri nagy bevásárlás az élelmiszer üzletekben. A forgalom ilyenkor a duplájára emelkedik – mondta híradónknak a CBA kommunikációs igazgatója.

  • Megkezdődött a szilveszteri készülődés

Fodor Attila szerint: a legtöbben most is az édes pezsgőt és a frankfurti virslit teszik be a kosarukba, és inkább a minőségi termékeket választják. 

Alighogy véget ért a karácsonyi bevásárlási roham, máris a szilveszterre készülnek a vásárlók ebben a budapesti élelmiszerüzletben. A legtöbben most is a hagyományos ételeket és alkoholos italokat keresik.

,,Megnézem milyen füstölt csülök van meg ilyesmi, meg virsli. Meg lehet látni, ott van a lencse. Ennyi, hát, költöm a pénzt, ahogy csak tudom” – mondta egy vásárló. 

Azok a szezontermékek amelyek ilyenkor kelendőek, ott egy nagyon jelentős mértékű forgalmi többlet figyelhető meg, például virsliféleségekből ilyenkor 20-25-szörös az értékesítési mennyiség az év egyéb időszakához képest, de nagyon sokat fogunk értékesíteni pezsgőfélékből, szeszes italokból, hidegkonyhai készítményekből, lencséből, malachúsból – mondta Fodor Attila, aki szerint szilveszter előtt a duplájára nő az élelmiszerboltok forgalma. Az árak pedig az egy évvel korábbiakat már csak 10-15 %-al haladják meg, de számos akció is várja a vevőket a szilveszteri termékek polcain.

Mától szilveszterig szabad tűzijátékot vásárolni az arra kijelölt helyeken. A piro technikai eszközöket december 31-e, este 6 óra és január 1-je reggel 6 óra között engedélyezett felhasználni. Petárdát használni ebben az időszakban sem szabad, a petárda birtoklása is tilos. 

Bizonyos tűzijátékokhoz egész évben hozzá lehet jutni, ezeket az 1. és 2. pirotechnikai osztályba sorolják a szakértők. A 3. csoportban lévő termékek viszont csak december 28. és 31. között vásárolhatók meg. A fel nem használt, hibás vagy lejárt szavatosságú eszközök a szilvesztert követő öt napon belül ingyenesen visszavihetők.

Pirotechnikai eszközöket csak működési engedéllyel rendelkező helyről érdemes vásárolni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!