2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Megkezdődött a csalással vádolt polgármester pere

2016. május 30., hétfő 20:25

A Pécsi Járásbíróságon megkezdődött a Baranya megyei Siklósnagyfalu község polgármesterének a pere. A településvezetőt költségvetési csalással és más bűncselekmények elkövetésével vádolja az ügyészség.

Siklósnagyfalu önkormányzata 2011–2012-ben több pályázatot is benyújtott különböző minisztériumokhoz. A település 17 millió forintnyi támogatást igényelt az iskola alsó tagozatának újraindításához és ugyanennyit mezőgazdasági közmunkára. A polgármester fiktív számlákat is kifizetett a vád szerint. „Elsőrendű Kosztics József vádlott az első és az ötödik vádpontban írt cselekményeivel a költségvetésnek összesen 10 359 300 forintos vagyoni hátrányt okozott, amely cselekményeihez másodrendű M. Zorán vádlott az M. Kft. nevében kibocsátott számlák rendelkezésre bocsátásával 6 734 549 forint erejéig szándékosan segítséget nyújtott” – mondta Vastagh Gerda, a Pécsi Járási Ügyészség ügyésze.

A vádlott azt vallotta, hogy tudomása szerint a minisztériumi ellenőrzések mindent rendben találtak. „Az első vádpontra szeretnék elsősorban reagálni: én a tisztelt ügyészség azon álláspontját nem tudom osztani és nem értek azzal egyet, hogy a támogatást nem használtam fel a kis iskolai programunk végén. Igenis felhasználtuk, mert több ellenőrzésen is keresztülmentünk, és azt ellenőrizte is a minisztérium” – védekezett Kosztics József.

Az ügy másik három vádlottja azoknak a cégeknek a vezetője, amelyek a fiktív számlákat kibocsátották.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!