2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Megint jól jár Andy Vajna

2016. szeptember 27., kedd 09:29, frissítve: kedd 15:18

Kedvez a kormánybiztosnak az online szerencsejáték szabályozásának módosítása.

A Magyar Nemzet arról ír: az eddigi tétel ötszörösére ugorhat a feketelistára tett külföldi oldalakra és online kaszinókra kiszabott bírság mértéke, a bankok pedig nem teljesíthetnek átutalásokat az érintett cégeknek. A lap szerint mindez tovább erősítheti az ágazatban a filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna, illetve az állami lottócég pozícióját. A nemzetgazdasági miniszter előterjesztéséről ma szavaz a parlament.

Napirend előtt ez történt az Országgyűlésben:

Dr. Galambos Dénes, a Fidesz frakció vezérszónoka szerint azért volt szükség az online szerencsejáték újraszabályozásra, mert az oldalak nem adóznak a jelentős forgalmaik után, emiatt az állam nagy bevételtől esik el, a játékosok pedig ellenőrizetlen keretek között játsszanak.

Az előterjesztés célja ezért az, hogy engedélyhez kössék a játékot, az új törvény pedig lehetővé teszi majd az online szerencsejáték oldalainak blokkolását és akár milliós bírságok kiszabására is lehetőséget ad.

A KDNP-s Vejkey Imre szerint az új törvény szigorúbb és hatékonyabb fellépést biztosít a hatóságok számára.

A törvény kizárólag Andy Vajnáról szól a Jobbik szerint. Szilágyi György, a párt képviselője emlékeztetett: Vajna bevallása szerint tavaly naponta 16,5 milliót keresett naponta kaszinóinak köszönhetően, a törvénynek köszönhetően pedig az online is hozzá kerülhet. A Jobbik úgy véli, a törvény kijátszható lesz, és sok hiányossága van.

Az LMP szerint a kaszinókat egyenesen be kellene záratni.

A változtatást 111 igen, 17 nem szavazattal és 26 tartózkodás mellett jóváhagyta a parlament.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!