2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megint gond van az ÁEEK háza táján

Hír TV

2017. október 21., szombat 10:21, frissítve: szombat 12:16

Harmincmillió forintra büntette az Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK) pénteki határozatában a Közbeszerzési Döntőbizottság. Erről az LMP társelnöke, Hadházy Ákos számolt be Facebook-oldalán.

„A törvénytelenségnek az volt a lényege, hogy úgy írta ki a közbeszerzést az ÁEEK, hogy laborgépeket, laboreszközöket akar beszerezni. Ez nagyon nagy gyűjtőfogalom – nyilatkozta a Hír TV-nek Hadházy Ákos. – Az, hogy laboreszköz, olyan, mintha azt mondanám, hogy közlekedési eszközt akarok vásárolni, és akkor egyszerre kérek ajánlatot egy sugárhajtású repülőgépre, egy villanymotorra, egy biciklire és egy hajóra. Nincs olyan gyártó, nincs olyan cég, amely egyszerre az összes készüléket tudná szállítani. A Diagon, amely nyerni akart, véralvadási automatákat gyárt, az összes többit csak forgalmazza. Ez egy pluszhaszon, amit az egészségügytől akartak elvenni, de semmi nem indokolja, hogy be kelljen léptetni egy ilyen rendszerbe” – vélekedett az LMP politikusa.

Az ÁEEK korábban 50 és 5 millió forintos bírságot is kapott a laborgépek szabálytalan beszerzése miatt. Ezúttal a közbeszerzési kiírást három külföldi gyártó támadta meg. A döntés értelmében az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak vissza kell vonnia a laborberendezések beszerzésére és vásárlására kiírt, bruttó 5,2 milliárd forintos tendert is.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!