2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Meghosszabbította a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását a bíróság

A kerületi bíróság szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónappal, szeptember 30-ig hosszabbította meg az ukrán állampolgárságú férfi letartóztatását.

  • Meghosszabbította a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását a bíróság

A Viking Sigyn kapitányát vízi közlekedés - halálos tömegszerencsétlenséget okozó - gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsítja a nyomozó hatóság.

Az elsőfokú bíróság végzése szerint a gyanúsított letartóztatása óta a megalapozott gyanú nem gyengült. A gyanúsított nem kötődik Magyarországhoz, európai helyismerettel, külföldi kapcsolatokkal rendelkezik, ukrán állampolgár, Ukrajna pedig nem adja ki más államnak saját állampolgárát.

Mindezeket és a gyanúsításba szereplő bűncselekmény tárgyi súlyát is figyelembe véve fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a szakértői vélemény alapján a gyanúsított korábban elektronikus adatot törölt, és ezzel megnehezítette a bizonyítást. A nyomozás jelenlegi szakaszában megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés alkalmazása nélkül mások befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást - írták.

A kerületi bíróság a szigorúbb magatartási szabályokkal elrendelt bűnügyi felügyelet alkalmazását sem látta alkalmasnak a bizonyítás veszélyeztetésének kiküszöbölésére. A kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok az eljárás jelenlegi szakaszában kizárólag letartóztatással biztosíthatók - közölték.

Az elsőfokú bíróság a letartóztatás meghosszabbításának tartamát az ügyészségi indítványban szereplő három hónapnál rövidebb, egy hónapos időtartamban állapította meg.

A végzés nem végleges - áll a törvényszék közleményében.

Május 29-én süllyedt el a Hableány sétahajó a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, és 27 áldozat holttestét találták meg a hatóságok.

A Viking Sigyn kapitányát június 1-jén már letartóztatták, a bíróság azonban lehetővé tette, hogy 15 millió forint óvadék ellenében Budapest területén bűnügyi felügyelet alá kerüljön, nyomkövető eszköz alkalmazásával. A legfőbb ügyész azonban a Kúriához fordult, és a legfelsőbb bírói fórum kimondta: törvénysértő volt az óvadék engedélyezése.

Július 31-én - miután segítségnyújtás 35 rendbeli elmulasztásával is meggyanúsították - a bíróság ismét elrendelte az ukrán kapitány letartóztatását.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!