2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Meghalt Usztics Mátyás

2017. április 30., vasárnap 16:39, frissítve: vasárnap 21:37

A színművész halálhírét a család is megerősítette. Színház- és szinkronszerepei mellett Usztics Mátyás a televízióban vált országosan ismertté: a 80-as évek végén az Angyalbőrben, a 90-es években a Kisváros című sorozatban szerepelt.

Usztics Mátyás Penészleken született 1949. április 9-én. Pályáját 1969-ben a Nemzeti Színházban kezdte, majd a szolnoki Szigligeti Színháznak lett tagja, a Nemzeti Kamara Színháznak alapító-igazgatója volt. Rádiókabarés fellépései és szinkronszerepei mellett a televízióban lett országosan ismert: legnagyobb sikereit a Kisváros Hunyadi főtörzsőrmestereként és az Angyalbőrben Karádi őrmestereként aratta.

„Nekem meg volt az a lehetőségem, hogy eljátszhattam színpadon vagy elmondhattam versben vagy filmen, ami foglalkoztat irodalmi alkotások vagy mások alkotásán keresztül. Én filmes osztályban végeztem, Gábor Pál volt a mesterem és ez a filmes szemlélet, az ottani látásmód nagyon meghatározott, nagyon meghatározott sok mindent” – fogalmazott Usztics Mátyás korábban a Hír TV Reggeli járat stúdiójában.

Usztics Mátyás a közéletben is részt vállalt, felszólalt a Gyurcsány-kormány ellen, 2007-ben pedig a Magyar Gárda egyik alapítója volt. A Hír TV közéleti vitaműsorában, a Szabadfogásban is többször szerepelt.

A színész-rendezőtől családja egyik saját versével búcsúzott. Usztics Mátyás 68 éves volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!