2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Fejbe lőttek egy rendőrt Bőnyön

,

2016. október 26., szerda 14:53, frissítve: hétfő 20:18

Egy negyvenhat éves rendőrt lőtt le egy idős férfi reggel a Győr melletti Bőny faluban. A támadó akkor kezdett el lövöldözni, amikor a két járőr be akart jutni a házba házkutatási paranccsal, illegális fegyvereket kerestek nála.

A férfi az egyik rendőrt fejbe lőtte, majd ő is megsérült. A környéket a terrorelhárítók lezárták, a sérült elkövetőt elfogták, a tettest a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították, ahol megműtötték.

A rendőrség a kora délutáni rendkívüli sajtótájékoztatón nem erősítette meg azt a korábbi sajtóértesülést, hogy az idős férfi az 1990-es években működő hungarista mozgalom, a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője volt. A gyanúsított ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt rendeltek el nyomozást.

„A bejutás során még az eljárási cselekmény megkezdése előtt, amire aztán nem is kerülhetett sor, az elkövető, akit érintett volna ez a nyomozati cselekmény, az eljáró rendőrökkel szemben, több rendőrrel szemben, fegyvert használt, több lövést adott le, eddigi adatok szerint 5-6 lövést egy gépkarabélyból. A rendőrök a támadást követően szolgálati lőfegyverüket használták ennek elhárítására, a lövések és a fegyverhasználat eredménye, hogy az egyik eljáró rendőr olyan fejsérülést szenvedett, hogy ennek következtében a helyszínen életét veszítette” – tájékoztatott Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze.

Győrből és a fővárosból is érkeztek terrorelhárítók a bőnyi lövöldözés helyszínére. Hajdu János, a TEK főigazgatójának tájékoztatása szerint a sérült elkövetővel még az akció közben felvették a kapcsolatot, a tárgyalások közben azonban észlelték, hogy a sérült gyanúsított állapota romlik, ezért elrendelték a rajtaütést. A lakásban fegyverhasználat nélkül fogták el az idős férfit.

„A behatolás pillanatában sajnos konstatáltuk azt, hogy a kollégánk életét vesztette, a behatolás után lakáson belül, engedjék meg, hogy pontosítsak, a 76 éves elkövető elzárkózott, többször fenyegette, hogy aki közelebb jön, bármilyen rendőr is legyen, azt ki fogja végezni” – árulta el Hajdu János főigazgató.

Hősi halottá nyilvánította Pintér Sándor belügyminiszter a lövöldözésben elhunyt rendőr őrnagyot – ezt Papp Károly országos rendőrfőkapitány jelentette be a rendkívüli sajtótájékoztatón. „Pálvölgyi Péter rendőr őrnagy 46 éves múlt , KRR NNI kiemelt főnyomozójaként teljesített szolgálatot. 25 éve szolgált a rendőrség kötelékében, a szolgálat teljesítése során kiváló embert, kitűnő kollégát ismertünk meg benne. A mai napon Magyarország belügyminisztere Pálvölgyi Pétert előléptette rendőr alezredessé és hősi halottá nyilvánította” – mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

A miniszterelnök együttérzését fejezte ki a lelőtt rendőr családjának. Orbán Viktor nyilatkozatában azt írja: elfogadhatatlan, hogy bárki bármilyen indítékkal a törvényesség fenntartóira támadjon. Hozzátette: a lehető legnagyobb szigorral kell fellépni az ilyen lekövetők ellen.

A Jobbik is közleményben nyilvánított részvétet az elhunyt rendőr családjának. A dokumentumot jegyző Volner János alelnök elkeserítőnek nevezte a bűncselekményt, és rágalmazásnak nevezte, hogy pártjának bármi köze lenne az elkövetőhöz.

Bejelentkezés 16 órakor:

Bejelentkezés a helyszínről 12 órakor:

Fotó: MTI

 

Fotó: MTI

Bejelentkezés a helyszínről 11 órakor:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!