2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sajdik 03:00

Belföld

Megerősítették: autókat vezényelnek a fővárosba

Megerősítette a mentőszolgálat, hogy autókat vezényeltek a Budapest környéki településekről a fővárosba. A hivatalos magyarázat szerint a döntésnek nincs köze egy november végi halálesethez, amikor egy óra elteltével értek csak ki a beteghez, s nem esetkocsit vagy rohamkocsit küldtek, hanem betegszállítót.

Egy 16. kerületi házhoz érkezett későn a mentő egy agyvérzéses asszonyhoz november végén. „A szomorú az, hogy Kispestről jött ide a mentő 1 óra 40 perc után, és se cukrot, se vérnyomást, semmit nem tudtak volna mérni, mert betegszállító volt” – mondta a Berze Ferenc szomszéd.

Az Országos Mentőszolgálat nem 100, hanem 68 perces késésről beszél, amelyet a hivatalos magyarázat szerint emberi mulasztás, és nem járműhiány okozott. „Az a mentésirányító, aki fogadta a segélyhívást, nem megfelelően dolgozott, mert a kapott információkat nem megfelelően dolgozta fel, nem megfelelően rögzítette. A mentésvezető, akinek gyakorlatilag kiterjed mindenre a felelőssége, ami adott pillanatban történik a budapesti mentésben, nem gyakorolta megfelelően a funkcióját” – fogalmazott az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál.

Az egyik felelőst már elbocsátották, a másikat a belső vizsgálat idejére felfüggesztették. A szakszervezet nem tud az esetről. „Konkrét ismeretem erről nincsen, mi is csak a sajtóból értesültünk. Azt sem tudom, hogy ki ez a mentődolgozó. Természetesen ha szakszervezeti tag, és bármilyen jogorvoslatra van szüksége, akkor nálunk jelentkezik, de ez még nem történt meg” – nyilatkozta Toma Lajos elnök.

A mentőszolgálat szóvivője megerősítette azt a sajtóhírt, hogy Pest megyéből autókat vezényeltek a fővárosba, de állítása szerint a döntésnek nincs köze a halálesethez. „A vizsgálat során, ahogy elemeztük a terhelési adatokat, azt láttuk, hogy Budapest mentőellátása ebben az időszakban bizony erősítésre szorul, hiszen megnövekedett a segélyhívások száma.” Győrfi Pál elismerte, hogy az elektronikus mentésirányítás bevezetése késik. Az új rendszerben a beteg adataihoz másodpercek alatt hozzájut az orvos, a mentőtiszt és a mentőápoló, akik azt is megtudják, hogy az illetőt honnan hová kell vinni, és melyik a leggyorsabb útvonal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!