2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megbüntették az LMP-seket, mert azt állították, Németh Szilárd hazudik

Hír TV

2017. november 30., csütörtök 16:36, frissítve: csütörtök 16:46

Kövér László százezrekre büntette Szél Bernadettet és Hadházy Ákost.

„Kövér László újra lecsapott: rám visszaesőként a maximális büntetést szabta ki, Hadházy Ákos pedig százezer forintos levonást kapott, azért mert felmutattunk egy hazudik feliratú táblát, miközben Németh Szilárd hazudott” – írta Szél Bernadett a Facebookon. Az LMP miniszterelnök-jelöltje a HVG kérdésére elmondta, neki bruttó 432 ezer forintot kellene fizetnie, ám a párt fellebbezett mindkét politikus büntetése ellen.

 
Facebook
 

Szél Bernadett a közösségi oldalon azon is felháborodott, hogy a büntetésként befizetett pénzeket Kövér László házelnök „tulajdonképpen megtarthatja”, mivel az az Országgyűlésnél marad. „Ha már a házelnök értelmetlenül és következetlenül büntet, akkor a pénz legalább menjen jó célra: ezért ma kezdeményeztük, hogy a tőlünk beszedett pénzek egy külön alapba kerüljenek, és nélkülöző családokat támogassunk belőle” – írta.

 
MTI
 

Az LMP két társelnöke akkor mutatta fel a „hazudik feliratú” táblákat az Országgyűlésben, amikor Németh Szilárd egy felszólalásában sorosozott. A fideszes politikus az akció után a köztévében azt mondta, az LMP-sek ezzel botrányt okoztak a parlamentben. Szerinte már az sem tetszett az LMP-nek, hogy egyáltalán beszél, mert „csak ők mondhatják el a magukét”, de a tartalommal sem értettek egyet. Megjegyezte: azt a házszabályt sértették meg szándékosan, amelyet ők is elfogadtak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!