Megbukott a jobbikos képviselő vádaskodása + Videó

KK, 2012. június 23., szombat 20:32, frissítve: 20:03
Megdőltek a Jobbik vádjai – egy Fejér megyei tejtermelő üzemről korábban a radikális párt képviselője azt állította, hogy szlovák érdekeltségű társaság áll mögötte, és így nyert az állami földek bérleti jogára kiírt pályázaton. A Hír TV Soroló című műsora azonban kiderítette: a cég magyar bejegyzésű, ahogy tulajdonosai is, csak egyiküknek felvidéki felesége van.

20 hektár föld bérleti jogát nyerte meg az állami földpályázaton egy Fejér megyei társaság. A hosszú évek óta tejtermeléssel foglalkozó Lajoskomáromi Tejtermelő Kft.-nek ezer tehenet kell szénával kiszolgálni, a Vidékfejlesztési Minisztériumban is ezzel a programmal jutottak területekhez.

A Jobbik szerint viszont az állam idegen kézbe adta a földeket. A párt parlamenti képviselője, Szilágyi György egy korábbi felszólalásában azt állította, hogy az üzem mögött egy ismeretlen tulajdonosi összetételű szlovák cég áll. Ebből annyi igaz, hogy a társaság egyik résztulajdonosának állandó lakcíme szlovák. Az oligarcházást előszeretettel használó szélsőjobboldali párt még nem alakított ki egyértelmű álláspontot az ügyben.

Szilágyi Györgyöt telefonon érte el a Hír Televízió, aki annyit mondott: addig nem kommentálja az ügyet, amíg nincs a megfelelő papírok birtokában.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés