2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Megalázó állapotok: alig takarítják a migránsok vonatait

2015. október 2., péntek 16:27, frissítve: péntek 20:33

Újra a magyarbólyi állomásról szállítják a vonatok a migránsokat Ausztria irányába. Az elmúlt két napban más vasútállomásokra vitték a Horvátország felől érkezőket azért, mert a vasúti szerelvényeken katasztrofálisak voltak a higiéniai állapotok.

Magyarbóly helyett két napon át Barcsról és más vasútállomásokról indultak a Horvátország felől érkező migránsokat szállító vonatok.

Két nappal ezelőtt a Migration Aid ételt, illetve italt osztott a magyarbólyi vasútállomáson, és ott a migránsok szóvá tették nekik, hogy nagyon koszosak a WC-k, nem tudják használni a vonatot.

A szervezet egyik aktivistája egy videót is készített azon a vonaton, amellyel a menekülteket vitték volna tovább Ausztria felé, de nem voltak hajlandóak felszállni rá.

„Tudomásunk szerint a vasúti kocsikat nagyon ritkán takarítják. Általában szemetet szednek, de sajnos a mosdókat és a higiénés körülményeket nem ellenőrzik kellő rendszerességgel. Ezer ember 4-6-8 órás várakozása alatt bizony rengeteg szennyvizet is tud termelni, és ennek a megfelelő elvezetésére mind a magyarbólyi állomáson, mind a vasúti kocsikon belül kellene gondoskodni” - mondta el Zsohár Zsuzsa, a Migration Aid  szóvivője.

A Baranya Megyei Kormányhivatalnál nem kívántak nyilatkozni az ügyről.

MÁV: Nincs összefüggés

A MÁV közleményt adott ki, ebben a vasúttársaság azt írta, nem az ÁNTSZ záratta le az állomást, nincs összefüggés a mentesítő járatok és a takarítási hiányosságok között.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!