2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Még soha nem mértek ilyen meleget

2016. június 25., szombat 18:53, frissítve: vasárnap 08:20

Megdőlt szombaton is a napi hőmérséklet-rekord Budapesten, ahol 36,6 fokot mértek. A kánikulában megugrott a vendégek száma a strandokon és a tavak partján.

Csak a vadkacsáknak szabad fürdeniük a főváros határában található Omszki-tóban. Ez is bányató, a rendőrség évről évre figyelmeztet a bányatavak veszélyeire. Tavaly mégis csaknem húszan fulladtak vízbe ilyen tavakba.

„Nemcsak a bányatóban fürdőzés, hanem a felfújható gumimatracról, gumicsónakról, banánhajóról, vízibicikliről vízbe ugrálás is nagyon veszélyes és tilalmazott, az ezeken úszás, lebegés, illetve a szörfdeszkázás is tiltott” – közölte Szoboszlai Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

A tilosban fürdőzők szabálysértési bírságra számíthatnak. Ha helyben kapják el őket, 50 ezer forintot is fizethetnek. Ha eljárás indul ellenük, az összeg 150 ezer forintra is rúghat.

Június 25-én Budapesten soha nem mértek olyan meleget, mint most. 36,6 fok az új rekord. A fővárosi strandok előtt már reggel tömött sorok várakoztak.

– Miután minden strandnál, gondolom, ilyen sokan állnak sorba, megpróbálunk türelmesek lenni.
– Kánikulából ez a kitörés, hogy eljönnek strandra?
– Igen, igen, megpróbálunk egy kicsit kikapcsolódni.

A Velencei-tavon szintén megteltek a strandok. „Panelban lakunk, és borzasztó ott. Ezt nem lehet kibírni egyszerűen, légkondi nincs, ventilátor megy, de hát… muszáj vízparton” – így az egyik strandoló.

„Nagyon sokan jöttek már a hét folyamán is, a hétvége pedig az idei legnagyobb forgalmat fogja hozni a fürdőben” – mondta Fekete József, a Debreceni Aquaticum Spa fürdőszolgáltatás-vezetője.

A cívisváros lakói közül sokan választják a Látóképi tófürdőt, amelynek vize a Keleti-főcsatornából származik.

A hőség különösen veszélyes a kisgyermekekre, az idősekre, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!