2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Tarthatatlan, hogy harmadik hónapja nem tudják, mire számíthatnak

2016. február 5., péntek 10:05, frissítve: szombat 10:02

Továbbra is késik a mentőszolgálat dolgozóinak bére, ráadásul az adóigazolásokkal is folyamatosan gond van a szakszervezetek szerint.

Még mindig nem kapta meg mindenki a bérét a mentőszolgálatnál. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Hír Televízió Reggeli járat című műsorában azt mondta: sok olyan dolgozó is van, aki nem annyi fizetést kapott, mint az előző hónapban, de az adóigazolásokkal is folyamatosan gond van. Soós Adrianna szerint tarthatatlan, hogy a dolgozók már harmadik hónapja nem tudják, mire számíthatnak.

„Azt gondoljuk, nem jó megoldás az, hogy a dolgozóknak kell hónapokig esetleg várni arra, hogy az elmaradt jövedelmüket megkapják. Miért nem intézik el egymás között az állami intézmények ezt a gondot. Fizessék ki mindenkinek, ami jár, hiszen egy munkáltató pontosan tudja, hogy ki mennyit dolgozott és ezért mennyi bér jár neki. És az intézmények majd egymás között utalják a fölösleges pénzeket” – fogalmazott a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Az ügy kapcsán a nemzetgazdasági miniszter elszámolási vitákról beszél, a kancelláriaminiszter pedig vizsgálatot ígért. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!