2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Még mindig küzdenek a viharkárokkal

2017. július 28., péntek 08:44, frissítve: péntek 09:07

Még tart a hétfő hajnali vihar nyomainak felszámolása Egerben. A heves szél három napja fákat csavart ki, az esővíz pedig elárasztotta a belvárost. A hevesi tűzoltókat egymás után riasztották főként az utcára és autókra dőlt fákhoz, és még kedden is több helyről érkezett hozzájuk bejelentés. A katasztrófavédelem ma már nem kapott riasztást, de a városgondozás munkatársai még ma is a kidőlt fákat takarították el az utcákról.

Hétfő hajnalban heves széllel és szakadó esővel csapott le a vihar az országra. A Borsod megyei Hernád folyó völgyében felhőtölcsér, úgynevezett tuba mozgott az égen, Eger belvárosát pedig elöntötte a víz.

A mára már csendes egri sétálóutcában rendszeresen gondot okoznak a viharok. A sok eső nemcsak az utcán hömpölyög, az üzletekbe is sokszor befolyik.

Egy az ékszerboltot annyiszor elöntötte már a víz, hogy tulajdonosa egyedi megoldást talált ki a problémára. Egy gumival leszigetelt vaslemezt csavaroz fel az üzlet ajtaja elé, ha jön az eső.

„Ezt muszáj minden nap felrakni ilyenkor, amikor várható a víz, mert mikor befolyt a víz, aláment a bútoroknak, nem lehet onnét kiszedni, egy évig olyan büdös volt itt mindig, míg ki nem száradt természetesen, és muszáj volt védekezni” – mondta el az üzlet vezetője, Daragó Miklós.

A leszakadt faágakat fűrészelték az Egri Városgondnokság munkatársai. A hétfői vihar nyomai ma is jól látszottak a városban. A szél vastag ágakat szakított le a fákról, amelyek autókat és épületeket rongáltak meg. A hevesi tűzoltóknak ma már nem akadt dolguk, de hétfő este és kedd hajnal között negyvenhat esetben riasztották őket.

„A tűzoltók leginkább kidőlt vagy veszélyesen megdőlt fákhoz vonultak, amik legtöbb esetben közútra dőltek, de lakóépületekről vagy személygépkocsikról, vasúti sínekről is kellett fákat eltávolítani. A keddi napon, bár a bejelentések száma csökkent, még mindig akadt munkájuk a tűzoltóknak, 26 alkalommal riasztották őket” – közölte Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője.

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a vihar nagyobb fennakadásokat nem okozott a területükön, és személyi sérülés sem történt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!