2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Még légkondicionálót is építettek a drogalagútba

Többtonnányi marihuánát pakolnak ki egy csempészalagútból a hatóságok Mexikó és az amerikai Kalifornia állam határán. A négy méter mély és több mint 550 méter hosszú járaton keresztül 65 millió dollár értékű kábítószert csempésztek volna az Egyesült Államokba a mexikói drogbandák. Az alagút kimunkálása a mexikói és az amerikai vámosokat is meglepte.

„Ez az eddigi legkidolgozottabb járat, amit a kaliforniai–mexikói határon találtunk, és a legnagyobb drogfogás is. Kicsivel több, mint 32 tonna marihuánát foglaltunk le. Az alagút fa padlójához egy kifinomult sínrendszert erősítettek, amin egy elektromos vagon segítségével mozgatták a kábítószert. A drogot egy hidraulikus lift segítségével eresztették le az alagút mexikói végén, majd az amerikai oldalon egy lépcsőrendszeren keresztül hozták a felszínre” – mondta el az amerikai bevándorlási hivatal különleges ügynöke.

Ez már a második csempészalagút, amire rábukkantak a vámosok, két hete egy 400 méteres, légkondicionált járatot találtak a határ közelében. Az ügyben hat gyanúsítottat már őrizetbe vettek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!