2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Még idén tárgyalhatják az elmúlt évek legnagyobb adócsalási ügyét

Még idén tárgyalhatják az elmúlt évek egyik legnagyobb adócsalási ügyét Kecskeméten, miután az ügyészség megküldte a vádiratot a Kecskeméti Törvényszéknek.

  • Még idén tárgyalhatják az elmúlt évek legnagyobb adócsalási ügyét

Az 50 vádlottat, köztük az egyik legnagyobb hazai ásványvíz gyártó cégcsoport, az Aquarius-Aqua Kft. és a Buszesz zrt. tulajdonosát is érintő ügyben 4,2 milliárd forint kár érhette a költségvetést. A vádirat szerint az érintettek 2011 és 2016 között hazai és uniós cégeket felhasználva számlázási láncot hoztak létre, amely segítségével fiktív számlákkal láttak el vállalkozásokat Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Pest megyében. Az ügyészség szerint a vádlottak közül 27 fő bűnszervezetben követte el a csalást. Ha a vádlottakat bűnösnek találják, 5-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

„A bűnszervezet az lényegében egy idézőjelbe tett szolgáltatást nyújtott olyan vállalkozások részére, akik fiktív számlára tartottak igényt. És az egésznek a célja az volt, hogy a végső felhasználók, a brókerek a fiktív számlák befogadásával jogosulatlanul csökkentsék az adófizetési kötelezettségüket, és ezzel 4,2 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek. Az is tudható, hogy az ügyben 2 bűnszervezet működött, de a két bűnszervezetnek a tevékenysége több ponton kapcsolódott egymáshoz, segítették egymást, és a bűncselekmények elkövetéséhez összesen 65 belföldi és 30 uniós céget használtak fel” – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze, sajtószóvivője, Schmidt Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!