2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Meg akarják félemlíteni az újságírókat

A képviselői hatalommal való agresszív visszaélésnek tartja az MTVA székházánál történteket a Fidesz. A Hír TV stábjával is támadólag léptek fel az elmúlt éjjel.

  • Meg akarják félemlíteni az újságírókat

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: az ellenzéki politikusok fellépése támadó és megfélemlítő volt, amikor behatoltak a tévészékházba és ott hamis tűzriadót előidézve be akartak avatkozni a szerkesztőség munkájába.

„Az országgyűlési képviselői jogkör nem azt jelenti, hogy erőszakosan megzavarják egy közüzem működését. A Fidesz–KDNP elfogadhatatlannak tartja, ami történt. Elfogadhatatlan az, hogy politikusok erőszakkal akarnak beleavatkozni egy szerkesztőség működésébe. Nyilvánvaló, hogy mi a céljuk: meg akarják félemlíteni az újságírókat, ezért viselkednek agresszíven és ezért hatolnak be a televízió épületébe. Ezek jól ismert módszerek, a bevándorláspárti Soros-hálózat módszerei: így akarják megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet velük” – fogalmazott.

Hadházy Ákos már korábban bejelentette, hétfőn folytatják a tiltakozást. Az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt az MTVA feljelentést is tett a rendőrségen. 

Több ellenzéki politikus az egész éjszakát az MTVA gyártóbázisán töltötte, hamis tűzriadót csináltak, ajtókat nyitogattak, igyekeztek bejutni az elzárt területre. Több alkalommal kilátásba helyezték, hogy a tiltás ellenére is be kívánnak menni a stúdiókba – írta közleményében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

A Hír TV-t is vegzálták

Mint arról korábban beszámoltunk, a Hír TV stábjával támadólag léptek fel a tüntetők vasárnap este az MTVA-székházánál, akadályozva ezzel a tudósítást a demonstrációról. 

Jobbikosok próbálták lejáratni Az Echo TV Informátor című műsorának stábját pedig jobbikosok próbálták lejáratni. Bohár Dánielt és munkatársait 15-20 jobbikos vette körbe, és kompromittáló kérdésekkel, agresszívan akarták kellemetlen helyzetbe hozni, sikertelenül. Az uszítást Bana Tibor, a párt alelnöke vezényelte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!