2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A vb háziasszonyának senki nem mondta, hogy csak a közmédia forgathat

2017. július 5., szerda 21:11

Az úszó-világbajnokság háziasszonyát sem értesítették időben arról, hogy a vizes vb helyszíneire csak az állami televízió munkatársai léphetnek be. A szervezők a rendezvény népszerűsítését várják a teljes magyar sajtótól, arra azonban nem kívántak magyarázatot adni, hogy a kereskedelmi tévék kizárása a versenyek utáni sajtótájékoztatókról is ezt hogyan szolgálja. A televíziós közvetítések jogtulajdonosának, az MTVA-nak a döntéséről a volt sportújságíró, sportvezető Gyárfás Tamás sem kívánt nyilatkozni.

Az úszó-vb alatti tömegközlekedésről tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. „Sajtótájékoztatónk célja, hogy a média munkatársainak közreműködésével ismertessük a fővárosiakat és a világeseményre érkező turistákat a megváltozott a vasúti, vízi közlekedési rendről” – mondta az eseményen Szántó Éva, a Bp2017 Kft.ügyvezető igazgatója.

A szervező cég vezetője többször is hangsúlyozta, szeretnék, ha a sajtó nemcsak most, hanem a világbajnokság alatt is folyamatosan tájékoztatná az embereket.

Csakhogy éppen a héten kapták meg a Hír TV és információink szerint az RTL Klub újságírói is azt a levelet, hogy a világbajnokság helyszínein akkor se dolgozhatnak kameráikkal, ha épp nincs verseny, így abba a zónába se léphetnek be, ahol a versenyzőket lehetne kérdezni a versenyek után. Szerettük volna megtudni, hogy lássuk el a ránk bízott tájékoztatási feladatot, ha az eseményről ki vagyunk tiltva, de az ügyvezetőnek nem volt ideje rá, hogy ezt megmagyarázza.

„Évának rendkívül sűrű a programja úgyhogy tényleg szaladnia kell” – mondta már Demcsák Zsuzsa, az a sportesemény háziasszonya.

– Szántó Éva se tudná megerősíteni, úgyhogy erről biztosan nincsen szó.
– Lehet ott majd forgatni?
– Egész biztosan mindenki forgathat, hiszen Magyarország számára egy olyan kiemelkedő eseményről van szó, ami mindannyiunk számára, akármilyen híradásról van szó, hogy az minél több emberhez eljusson, hiszen ez mindannyiunk számára nagyon fontos világesemény.

Pár perccel később azonban a szervezők Demcsák Zsuzsának is jelezték, hogy az állami tv-n kívül más nem lehet jelen a vb helyszínein.

Az ügyben kíváncsiak lettünk volna a volt sportújságíró, sportvezető Gyárfás Tamás véleményére is, aki az úszószövetségi botrányok idején többször is hosszú sajtóközleményekben ismertette véleményét. A FINA alelnöke azonban ezúttal elzárkózott a nyilatkozattól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!