2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Matolcsy kontra valóság

2017. március 1., szerda 18:06, frissítve: szerda 22:24

Nincsenek olyan titkosszolgálati információk, amelyek alátámasztanák Matolcsy György szavait – mondta Magyarország élőben című műsorunkban az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke. Molnár Zsolt ezért a jegybankelnök meghallgatását fogja kezdeményezni. Matolcsy egy hete a parlament plenáris ülésén beszélt egy rejtélyes összeesküvésről, amelyet egy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről irányítottak.

„Volt ugyanis a 2015. évnek egy árnyéka” – Matolcsy György egy hete az Országgyűlésben beszélt arról, hogy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot felhasználva akarták a kormányt megbuktatni külföldről.

„Egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységbe illeszkedik, amely 2014 őszén indult el” – jelentette ki a jegybankelnök.

A jegybankelnök szavaival az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozott. Zárt ülésen hallgatták meg a katonai és a polgári titkosszolgálatok képviselőit.

„Sem a polgári, sem a katonai titkosszolgálat semmi olyan információt nem adott át a bizottságnak, amely alátámasztaná Matolcsy György szavait” – nyilatkozta Molnár Zsolt.

A bizottság szocialista elnöke szerint csak olyan információkat kaptak, amelyeket a sajtóból bárki megismerhetett.

„Titkosszolgálati eszközöknek, amilyenekről Matolcsy beszélt, se híre, se hamva, ezért élek a gyanúperrel, hogy Matolcsy György vagy nem mondott igazat, és akkor le kell mondania, hiszen veszélybe sodorta Magyarország presztízsét, diplomáciai helyi értékét, s újabb konfliktusokat nyit, vagy pedig tud valami olyat, amit nem mond el, hiszen azok a homályos utalások, amelyekről beszélt, nem nyertek bizonyítást” – mondta Molnár Zsolt Magyarország élőben című műsorunkban.

Molnár Zsolt a bizottság elnökeként kezdeményezni fogja Matolcsy György meghallgatását is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!