2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Matolcsy fejét követelik

2017. március 9., csütörtök 12:46, frissítve: csütörtök 12:47

Matolcsy György jegybankelnök lemondását és valódi kártérítést követeltek a Quaestor-károsultak.

A Magyar Nemzeti Bank előtt több tucat ember tüntetett táblákkal és kartonfigurákkal a 2015-ben csődbe ment cégcsoportnál ragadt pénzéért. A demonstráción felszólalt a szocialisták frakcióvezető-helyettese, aki szerint két évvel a Quaestor-ügy kirobbanása után még mindig nem lehet tudni, hol, kinél vannak a pénzügyi vállalkozás milliárdjai.

„Azok a pénzek, amik a Queastornál voltak, azok a kötvények, amelyek a Quaestornál voltak, azok megjelentek-e a kötvénypiacon? Azzal bárki a mai napon is kereskedik-e? A Magyar Nemzeti Bank »csak« vétkesen mulaszt-e ezekben az ügyekben? Vagy akár cinkosul és tevékenyen részt vesz-e abban, hogy Quaestornak a vagyonát eltüntetik? A Quaestor-károsultakat lemondatták arról, hogy a jogukat a bíróság előtt érvényesítsék, és éppen ezért, valakik nagyon sokat keresnek azon, hogy mások borzalmasan komoly kárt szenvedtek el” – fogalmazott Szakács László.

A vád szerint a Quaestor fiktív kötvényekkel is kereskedett, és több tízmilliárd forinttal károsította meg az ügyfeleket, akik közül többen azt állították: egyetlen fillér kártérítést sem kaptak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!