2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Matolcsy Vajda Zitával utazott a legtöbbet közpénzen

,

2017. január 27., péntek 06:25, frissítve: vasárnap 13:51

Többször utazott jelenlegi barátnőjével hivatalos utakra a jegybankelnök, mint az MNB alelnökével – derítette ki az RTL Klub. Mivel azt nem tudni, hogy hivatalosan mióta van együtt Matolcsy György és Vajda Zita, így azt sem, hogy voltak-e olyan közpénzből fizetett utak, amelyen úgy vettek részt, hogy már kapcsolatban voltak.

Matolcsy György 2013-as kinevezése óta összesen 36 alkalommal ment külföldre 75 millió forintnyi közpénzből. Kilencszer vitte el magával Vajda Zitát, ezek az utak 10 millió forintba kerültek. Balog Ádám alelnök viszont csak hétszer kísérhette el főnökét, Washingtonba Matolcsy Györggyel és jelenlegi barátnőjével hármasban utaztak. Az MNB sajtóosztálya szerint a jegybanknál milliós fizetéssel alkalmazott Vajda Zita nemzetközi pénzügyi titkári pozíciója miatt utazott ennyit.

Azóta mi van?

Vajda Zita 2016. májusban távozott az MNB-től, fizetése addig havi bruttó 1,7 millió forint volt.

Utána Kuratóriumi tag lett a PADI alapítványnál, illetve It-tag lett a PADI által létrehozott Vízház Zrt.-nél. Ezzel azonban nem ér véget a sor, igazgatóhelyettese a Pageónak, mely egy alapítvány, és ugyanitt kutató is lett. Azt még a 444 írta meg, hogy az MNB-alapítványoknál még többet kereshet Vajda, mint az MNB-nél keresett.

Mint azt már megtudtuk, a barátnő családja sem járhatott rosszul az elmúlt időszakban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!