2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Matan Peleg: Fel kell venni a harcot a terroristákkal, és el kell pusztítani őket

European Pro-Israel Summit címmel rendez konferenciát hétfőn a Néprajzi Múzeumban az Alapjogokért Központ, amelyen több neves izraeli szereplő sem tudja képviseltetni magát, miután a Hamász palesztin radikális terrorista csoport megtámadta Izraelt, háborút kirobbantva ezzel. Ez történt az Im Tircu befolyásos izraeli jobboldali szervezet vezérigazgatójával, Matan Peleggel is, akit telefonon ért utol a Magyar Nemzet.

  • Matan Peleg: Fel kell venni a harcot a terroristákkal, és el kell pusztítani őket

Matan Peleg a lapnak adott interjúban elmondta, hogy hatalmas kihívás előtt áll az izraeli társadalom.

Őszintén szólva nagyon meglepődtünk azon, ami Gázában történt. Nagyon meglepődtünk, mert a Hamász korábban folyamatosan több juttatást és több pénzt követelt Izraeltől, miközben továbbra is egy diktatúraként uralkodott Gáza felett. Azonban mivel zsidó ünnepek voltak, és mivel nem akartunk konfliktust, valamennyi juttatást adtunk nekik, ami láthatólag túl sok volt

– árulta el az Im Tircu szervezet elnöke, aki szerint az első nap egy nagyon véres, és rengeteg áldozattal járó támadást indítottak el a terroristák. 

Most már lassan az izraeli társadalom túllépett ezen, nagyon hamar váltottunk, és most a védekezésből a támadásba lépünk át, és hamarosan győztesként fogunk kikerülni ebből a konfliktusból

– jelentette ki Matan Peleg, aki a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, hogy a társadalomban az első pillanattól konszenzus alakult ki abban, hogy fel kell venni a harcot a terroristákkal, és el kell pusztítani őket. 

Izraelben az emberek mindig vitatkoznak, ez egy nemzeti sport. Itt semmiről sincs konszenzus. Minden vita folyamatosan nyitva van. De most teljes konszenzus van, teljes a konszenzus a jobb- és a baloldal között Izraelben, arról, hogy a terroristákat meg kell semmisíteni

– jelentette ki Peleg, majd kiemelte, hogy a terroristák elleni konszenzus azért is rendkívül nagy a társadalomban, mer Izrael mindent megpróbált megtenni, hogy elkerülje a konfliktust.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Drónokat és lovasrendőröket is bevetnek az árvízi védekezésben

Drónokat és lovasrendőröket is bevetnek az árvízi védekezésben

Rendőrségi drónokkal figyelik és követik a víz terjedését, a nehezen megközelíthető helyszíneken pedig lovasrendőröket is bevetnek a védekezési munkálatok során - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az árvíz elleni védekezésről szóló szombati sajtótájékoztatón.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!