2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Másodszor is nem a népszavazásra

2016. május 6., péntek 19:30, frissítve: péntek 20:23

Másodszor is elutasította Kaposvár jegyzője az MSZP önkormányzati képviselőjének kérelmét arról, hogy helyi népszavazást írjanak ki a városba tervezett gumihulladék-feldolgozó üzemmel kapcsolatban.

Az indoklás szerint nem egyértelmű, hogy a feltett kérdés után milyen döntést kellene hoznia a képviselő-testületnek. A politikus ezért felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kaposvári Törvényszékhez. Emellett a somogyi megyeszékhely valamennyi ellenzéki pártja petíciós aláírásgyűjtésbe kezdett a tervezett mintegy 16 milliárdos – Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó – beruházás megvalósítása ellen.

„A beruházás nem nevezhető környezetvédelmi beruházásnak, legfeljebb egy jó üzletnek. Ami nem lenne baj, ha garantálná mindenkinek az egészségét és a környezet védelmét, de eddig, amilyen információkat kaptunk, amilyen tanulmányokat olvastunk az ügyben – de említhetném egyébként a kormány által elfogadott országos hulladékgazdálkodási koncepciót –, az alapján is nyugodtan állíthatjuk, hogy ennek az üzemnek a létesítésére semmi szükség nincsen Kaposváron” – szögezte le Pintér Attila MSZP-s önkormányzati képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!