2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Márki-Zay Péter feleségét is kihallgatták a halott csecsemő ügyében

A tanúk meghallgatásával folytatódott L. Csaba és feleségének pere. Az Oltásellenes Szövetség egykori vezetőjét és párját azzal vádolják, hogy az ő szülői gondatlanságuk miatt vesztette életét agyvérzés következtében az alig hathetes gyermekük.

  • Márki-Zay Péter feleségét is kihallgatták a halott csecsemő ügyében

A feltételezések szerint a kis Endre halálát az okozhatta, hogy az otthonszülést követően sem a bába, sem a gyermekorvos és később a szülők sem adták be neki a véralvadáshoz szükséges K-vitamint. Az ügyben tanúként beidézett szülésznő fenntartotta korábbi vallomását, amely szerint ő ezt meg se tehette volna, hiszen nincs orvosi végzettsége. Az érintett hölgy nem járult hozzá, hogy arcát megmutassuk és később sem kommentálta a történteket, de férje - az ismert várospolitikus - saját facebook oldalán ezt megtette helyette.

„Semmilyen szabálytalanság nem történt. Feleségem és szülésznő társa, valamint a neonatológus szakorvos a vonatkozó kormányrendelet előírásai szerint dokumentálták a szülést, minden dokumentum a bíróság rendelkezésre áll, tehát nem veszett el, és a gyermek tökéletesen egészséges volt. A szülésnek a hat héttel későbbi tragédiához semmi köze.”

Az ügyészség szerint a kisfiú halálát elsősorban az okozhatta, hogy amikor rosszul lett, csak késve kapott orvosi ellátást. Édesanyja ugyanis csak több órás várakozás után értesítette a mentőket, arra hivatkozva megvárja előbb a férjét. A többórás késlekedés után megérkező L. Csaba pedig nem hogy segítette volna, de még akadályozta is az orvos és az ápolók munkáját, veszekedett, sőt dulakodott is velük. Ő korábban az oltáskritikus életvédők szövetségének vezetője volt.

Annak ellenére, hogy védőoltásnak nevezik őket, nem védenek. Ez még csak a kisebbik baj volna, mert, hogy nem, hogy nem védenek, hanem akár azt a betegséget is terjeszthetik, ami ellen adják– mondta L.Csaba, vádlott. 

A tárgyalásra beidézték a család gyermekorvosát, Mile Gabriellát is. Ő az, aki az agárdi „fényevő” szekta tagjainak gyermekorvosa is volt. Abban az ügyben, 2016-ban egy kisfiú meghalt. A doktornő korábbi vallomásban még azt mondta, hogy nem adott K-vitamint, viszont a mostani tárgyaláson váratlanul azt vallotta, hogy ő beadta azt a gyermeknek.

Hogy fekszik a gyermek? Hogy áll, ül teljesen mindegy, hogyan helyezkedik el. Hova tették, fogta e valaki, hogyan adta be? – Én már nem emlékszem. – És hogyan szokta beadni? – Hát nem szoktam beadni gyakran K vitamint– áll az ügyészségi papírokban.

A doktornő ellen jelenleg is közokirat-hamisítás miatt folyik eljárás, ugyanis nem adott be egy BCG-oltást, de kiállította az erről szóló dokumentációt. A tárgyalássorozat február közepén folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!