2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

„Marhára elegük van”: Orbán Várba költözése ellen tiltakoznak

2017. április 21., péntek 11:16, frissítve: péntek 16:10

Élőlánccal akadályozzák a Párbeszéd aktivistái a miniszterelnöki rezidencia építését a budai Várban.

Körülbelül délelőtt fél 11-kor kezdődött a Párbeszéd spontán demonstrációja a Dísz téren Orbán Viktor és a Miniszterelnökség Várba költözése ellen – számolt be a Hír TV munkatársa a helyszínről. Az akció békésen zajlik, rendőri intézkedésre egyelőre nem került sor. A tiltakozók egy füstgyertyát is meggyújtottak, amit a hatóság emberei egy vödör vízzel öntöttek le.

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, aki részt vesz az eseményen, azt nyilatkozta: „marhára elegük van abból”, amit Orbán Viktor az országgal művel. „Nem fogjuk hagyni azt, hogy Orbán Viktor több száz milliárd forintot költsön a Várba költözésére, azért, hogy uralkodhasson az ország fölött, miközben haldoklik az egészségügy, miközben egyre rosszabb állapotban van az oktatás. És miközben négymillió ember él havonta kevesebb mint 90 ezer forintból” – fogalmazott. A Párbeszéd képviselői és aktivistái azért tüntetnek, mert nem akarnak egy putyini Oroszországot, tette hozzá.

Bejelentkezés 11 órakor:

A Hír TV információ szerint két aktivistának sikerült bejutnia az építkezés területére – őket a rendőrök később igazoltatták és szabálysértési eljárás indul ellenük.

Bejelentkezés 12 órakor:

Bejelentkezés 15 órakor:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!