2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Hat évet kapott a gyilkos apa

2016. február 8., hétfő 16:33

Maradt az első fokon kiszabott hat év a gyilkos apára, a 66 éves férfi dühében szúrta le a fiát, az utolsó szó jogán megbánta tettét.

M. Sándor évek óra rosszban volt alkoholista fiával. A gyilkosság előtt is veszekedtek. Az apa ittas volt, disznótorból tért haza 2014 augusztusában. A balhét a fiú kezdte, többször is megütötte a 66 éves férfit, aki bemenekült a szobába, magához vett egy 30 centis bajonettet, majd háromszor a fia mellkasába mártotta. Első fokon hat év börtönt kapott, az ügyész súlyosításért fellebbezett. „A bűnösségre kiható bűnösségi körülményeket alapvetően helyesen feltárta, további súlyosító körülmény azonban a használt eszköz különös veszélyessége, valamint az, hogy közeli hozzátartozó sérelmére követte el a cselekményt. A bíróság a vádlottal szemben túlzottan enyhe büntettet szabott ki” – mondta Várkonyiné Utrata Judit, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A büntetlen előéletű vádlott az utolsó szó jogán megbántást tanúsított. „Soha életemben nem bűnöztem, nem is ez volt a szándékom, nem is ez a felépítésem, hogy bűnözzek és abból éljek. Én nagyon sajnálom, ami történt, de sajnos… Ami megtörtént, az megtörtént, sajnos. Édes kisfiamat kellett megbántanom, de sajnos a nagy bajban ő is tehetett róla. Nagyon sajnálom, ami történt” – fogalmazott M. Sándor.

A Debreceni Ítélőtábla nem változtatott az elsőfokú ítéleten. „A Debreceni Ítélőtábla az Egri Törvényszék 2015. szeptember 15. napján kihirdetett 11b/9/2015/25-ös számú ítéletét helyben hagyja. A vádlott által az elsőfokú bíróság ítéletének kihirdetésétől a mai napig előzetes fogva tartásban töltött időt is beszámítja a kiszabott szabadságvesztés büntetésbe” – nyilatkozta Balla Lajos tanácsvezető bíró.

Az ítélet jogerős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!