2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Már szárazföldi bevetésre is készen állnak

2016. június 26., vasárnap 18:11, frissítve: vasárnap 18:15

Szárazföldön is riaszthatják a vízi mentőket a Balaton északi partján. A mentőtiszti autót 50 kilométeres körzetben az Országos Mentőszolgálat is bevetheti a szezon végéig.

A kocsit Magyarország legnagyobb autóimportőrétől kapták a vízi mentők. A járművet szintén adományokból alakították át mentőtiszti autóvá „Nagyon sokan jelentkeztek, hogy erre az autóra szívesen jönnek dolgozni. Azt tudni kell, hogy ez nem OEP-támogatott gépjármű, teljesen a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a támogatói köréből, illetve saját erőből összejött pénzekből fogjuk üzemeltetni” – emelte ki Bagyó Sándor, a szakszolgálat elnöke.

A kocsi a Balaton északi partján, Ábrahámhegyen állomásozik a szezon végéig. A környékre eddig Balatonfüredről vagy Sümegről riasztották a mentőket. „Meglehetősen hosszú a kiérkezési idő, különösen a nyári szezonban, amikor a közúti forgalom rendkívül nagy. Még a megkülönböztető jelzést használó járműveknek is elég hosszú az ideérkezési idejük. Ha itt működik egy olyan gépjármű, amelyben megfelelő szakszemélyzet van, az rendkívül sokat fog javítani a helyzeten” – jelentette ki Jamrik Péter, a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági tanácsosa.

A vízi mentők kocsijában, akárcsak egy mentőautóban, minden életmentéshez szükséges eszköz megtalálható. Betegszállításra ugyan nem alkalmas, a betegeket a helyszínen látja el az ügyeletes mentőtiszt vagy orvos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!