2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Már öt korrupciós ügyben is nyomoznak Pécsen

A korrupciós ügyekben érintett a baloldali városvezetés is – számolt be róla az Origo.

  • Már öt korrupciós ügyben is nyomoznak Pécsen

A legújabb nyomozást azért rendelték el, mert Pécs Péterffy Attila és baloldali támogatói által vezetett önkormányzata több mint 21 millió forintot fizetett ki egy olyan cégnek, amely végül el sem kezdte a munkát, mert azt a városvezetés évekkel később lefújta. Az érintett – a baranyai megyeszékhelyen MSZP-közelinek tartott – cég főtulajdonosának lánya nem mellesleg a pécsi DK-iroda vezető munkatársa, eközben az egyik alpolgármester személyi referense, és egyben egy jobbikos bizottsági elnök élettársa is – írta meg a Pécs Aktuál nevű helyi hírportál.

A rendőrség most hűtlen kezelés miatt indított nyomozást ebben az ügyben, de a kétes üzletet a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálja ezzel párhuzamosan. Az ügyet a helyi Tiszta Kezek Frakció borította, amelynek tagjai az elmúlt években sorra kiléptek a baloldali városvezetésből, mert nem bírták nézni a visszaéléseket, és a pécsiek átverését – közölték korábban több fórumon is.

Vesztegetés, hivatali visszaélés, hűtlen kezelések, közfeladati helyzettel visszaélés bűntette és rágalmazások

Amint az a helyi független sajtóból kiderül, igen súlyos ügyekben vizsgálódnak a rendőrök Pécsett, de már a különleges katonai ügyészség nyomozói is.

A teljes cikket az origo.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!