2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Már nem csak a „rozsdaövezetekben” nehéz tanárt találni

2017. szeptember 2., szombat 13:26

Már az internetes apróhirdetési oldalakon is egymást érik az iskolai álláshirdetések, sok tantestületből ugyanis még szeptember 1-jén is több pedagógus hiányzott.

A PDSZ elnöke több olyan fővárosi iskoláról tud, ahol egy nappal a tanévkezdés előtt még sok pedagógus hiányzott. Van elsős osztály, amelyiknek még nincs tanítója, nem tudtak kit bemutatni a szülőknek és a gyerekeknek. Mendrey László azt mondja, a „rozsdaövezetekben” eddig is nehéz volt pedagógust találni, de már a nagyvárosokban is egyre komolyabb probléma a tanárhiány.

„A rendkívül megnövekedett munkaterhelés, amiről nagyon sokszor beszéltünk, már az egyrészt rendkívüli módon elősegíti a pedagógusok kiégését, és az a fizetésemelés, amiről éveken át áradoztak, hogy milyen nagy volt, láthatóan kiderült az igazság, hogy távolról sem elegendő arra, hogy azokat a kollégákat, akik fiatalabbak, vállalkozó szelleműbbek, esetleg olyan konvertálható tudásuk van, amit máshol tudnak lényegesen magasabb pénzért érvényesíteni, ne tennék meg” – mondta a PDSZ elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!