2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Már kikérték a listát, hogy mire ment el az uniós pénz

2016. május 6., péntek 09:59, frissítve: péntek 11:21

A Klik állításával szemben a tanácsadásra és minőségbiztosításra kifizetett több százmillió forintot az intézményfenntartó költhette volna ösztöndíjakra vagy a tanárok jutalmazására is – az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint.

Hadházy Ákos Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: már kikérték a részletes listát, hogy pontosan mire ment el a szervezetfejlesztésre szánt uniós pénz. A politikus a héten jelentette be, hogy feljelentést tesz hűtlen kezelés gyanújával a Klik – szerinte – pazarló pénzköltései miatt.

„A 300 millión felül, hogy mit költöttek, azt ki fogjuk kérni, a részletes költségvetést elég lassan szokták odaadni. Ezért nem tudom egyelőre elmondani, de vissza fogunk rá térni. Amikor a Klik azt mondja, hogy ezt nem költhette ösztöndíjakra, abban igaza van, de abban nincs igaza, hogy ezt nem lehetett volna ösztöndíjakra költeni. Az LMP azt mondja, hogy minden ilyen pénzt ösztöndíjakra, illetve a tanárok premizálására kell költeni. Csak nem a Klik költhette volna rá, hanem a minisztérium mondhatta volna azt, hogy nem ilyen ostobaságokra, hogy vezetőképzés meg hosszú távú stratégiák, külsős cégekkel készíttetni” – így Hadházy Ákos antikorrupciós szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!