2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Európa a háború árnyékában - A Századvég Alapítvány konferen

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Már bontják a Mahir hirdetőoszlopait

,

2016. január 2., szombat 17:07, frissítve: szombat 18:00

Hirdetőoszlopok bontásával indult az új év a fővárosban. A Budapest Közút Zrt. elkezdte eltávolítani a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter reklámfelületeit. A cég szerint jogsértés történt, a társaság rongálás gyanújával feljelentést tett.

Hirdetőoszlopok bontásával indult az új év a fővárosban. A Budapest Közút Zrt. elkezdte eltávolítani a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter reklámfelületeit. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég vezetőjének nem szóltak a reklámfelületek eltávolításáról.

„Hír TV: Kapott erről értesítést?
Kovács István, a Mahir Cityposter Kft. ügyvezető igazgatója: Semmiféle értesítést nem kaptam.
Hír TV: És mit szól most ehhez a helyzethez?
Kovács: Teljesen fel vagyok háborodva.
Hír TV: És mit vár most?
Kovács: Most azt várom, hogy a rendőrség engedje megvédeni a tulajdonomat.”

A bontást a fővárosi önkormányzat egyik cégének kellett volna elvégeznie, de a Budapest Közút Zrt. alvállalkozóra hárította a munkát. A Mahir Cityposter Kft. képviselői rendőrt hívtak, akiknek felettesét a cég felügyelőbizottsági elnöke tájékoztatta a folyamatban lévő bírósági eljárásokról.

„– Per van folyamatban a felek között...
– Folyamatban van a per?
Polgárjogi megállapodás van a felek között, tehát nem hatósági határozat alapján történik a bontás. Két per is folyamatban van; ezeknek az oszlopoknak az értéke több mint 600 millió forint. Erre vonatkozóan keresetet adtunk be a bíróságra, illetve kértük a bontástól való eltiltást, és egyben ideiglenes intézkedést kértünk a bíróságtól. Ezt még nem kaptuk meg, de napokon belül várható.”


A hirdetőoszlopok a Mahir Cityposter Kft. tulajdonában vannak – hangsúlyozta a társaság felügyelőbizottsági elnöke.

A Fővárosi Közgyűlés karácsony előtt két nappal fogadta el azt a fideszes javaslatot, hogy ha a Mahir Cityposter december 31-éig nem bontja el a hirdetőoszlopait, akkor azt a főváros teszi meg a cég költségére. Előzőleg a Közgyűlés egyoldalúan felmondta a társaság 2031-ig szóló szerződését. A Mahir Cityposter a döntést bíróságon támadta meg.

„Az a dolognak a lényege, hogy a felmondásból fakadóan, annak az érvénytelenítése okán a cég még a múlt év őszén bírósághoz fordult a felmondás érvénytelenségének megállapítása iránt, mert az önkormányzat olyan szerződést mondott fel, amely nem is tartalmazza a felmondás jogát, 25 éves határozott időre kötötték, a felmondás mindenféleképpen mondvacsinált és jogellenes. Minden út a bírósághoz vezet” – fogalmazott Magyar György ügyvéd.

A Mahir Cityposter Kft.-nek közel 650 hirdetőoszlopa van Budapesten, egy-egy oszlop értéke 800 ezer és egy millió forint között van. A cég és a főváros pere január 11-én kezdődik, az önkormányzat érdemi védekezést nem terjesztett elő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!