2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Már 25 ezer a csirke kilója

2016. május 25., szerda 11:04

Egyre súlyosabb az infláció Venezuelában, a liszt 5 ezer, a csirke 25 ezer forintba kerül a boltokban. Közben az egyik multinacionális üdítőgyár kénytelen volt leállítani a termelést az áruhiány miatt. A venezuelai helyzeten már az Európai Unió is segíteni akar.

Újabb csapás a Venezuelára – felfüggesztették a Coca-Cola gyártását, miután hiánycikké vált a cukor. A mély recesszió és belpolitikai válság sújtotta latin-amerikai országban egyre inkább megszokottá válik az áruhiány. A cukormentes üdítők gyártása azonban továbbra is zavartalan. Az amerikai multinak négy üzeme van Venezuelában.

A baloldali vezetésű országban központilag határozzák meg az alapvető élelmiszerek árát. A hét elejétől kezdve átszámítva több mint ötezer forintba kerül egy kilogramm kukoricaliszt, míg egy kilogramm csirkéért több mint huszonnégyezer forintot kénytelen fizetni a lakosság.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy már az EU is segítséget ajánlott fel a dél-amerikai országnak.

Venezuelában tavaly 5,7 százalékkal zsugorodott a GDP, és ebben az évben további 8 százalékos csökkenést várnak. Az infláció pedig itt a legmagasabb a világon, idén várhatóan 700 százalékos lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!