2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Majtényi: Van egy titkos kábel, amelyen utasításokat kapok

2017. március 8., szerda 09:16, frissítve: szerda 11:14

Az alkotmányosság és a sajtószabadság visszaállítása, valamint a szegénység és a korrupció felszámolása a legfontosabb eleme Majtényi László államfői programjának. A Fidesz külön nem hallgatja meg az ellenzék jelöltjét. Kósa Lajos szerint egyszerűbb, ha a postás helyett a feladóval, azaz Soros Györggyel beszélnek.

Tapssal fogadta a közönség a Deák Ferenc Kör rendezvényén, hogy Majtényi László hivatalosan is köztársaságielnök-jelölt lett. A szükségesnél több, 43 országgyűlési képviselő állt mögé, a Jobbikon kívül valamennyi ellenzéki párt bizalmat szavazott neki.

„Ez egy nagyon komoly politikai eredmény egy olyan időszakban, amikor az alkotmányos ellenzék sok politikai sikert éppen nem tud felmutatni” – jelentette ki az államfőjelölt.

Majtényi László szerint létre kell hozni a negyedik magyar köztársaságot. Alapvetéseit 5 pontból álló programban foglalta össze. Azt mondta: helyre kell állítani az alkotmányosságot, garantálni a hatalom ellenőrzését és az intézmények függetlenségét. Úgy látja, a szabad választásokhoz igazságos választási törvényre és szabad sajtóra van szükség.

„Kívánjuk a sajtó szabadságát és a cenzúra eltörlését. Ez aktuális követelés. Folyamatosan szűkül a szabad beszédnek a tere, közlönyei is folyamatosan szűnnek meg” – hangsúlyozta.

Majtényi László fontosnak tartja a fenntartható fejlődés biztosítását, a jövő nemzedékek képviseletét, de felszámolná a szegénységet és a korrupciót is. Várhatóan a parlament előtt is elmondhatja a programját. A Fidesz azonban előzetesen nem kíváncsi rá.

„Személyesen, több alakalommal támogatta Soros György. Sőt, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetnek a megalapításakor is azt nyilatkozták, hogy Soros György azért hozza létre és támogatja ezt az intézetet, hogy ezen keresztül befolyásolja a magyar közéletet. Így a postás helyett egyszerűbb, hogy a feladóval beszélünk, tehát Soros Györgyöt szívesen várjuk és akkor sokkal egyszerűbb, hogyha vele beszéljük meg, hogy mi a szándéka az országgal, mintha Majtényi László közvetítését kérjük ehhez” – így Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Majtényi László egy viccel ütötte el a kormányoldal hetek óta tartó sorosozását.

„Van egy titkos kábel, amelyen utasításokat kapok, az is lehet, hogy gyíkemberek jöttével más beszél rajtam keresztül” – mondta.

Majtényi László, Áder János
Majtényi László, Áder János
Fotó: Magyar Nemzet montázs / Magyar Nemzet/Béres Attila, MTI/Koszticsák Szilárd

A köztársasági elnökről március 13-án szavaz az Országgygűlés.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!