2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarországon nem emelik a terrorfokozatot

2016. július 24., vasárnap 15:09, frissítve: vasárnap 15:27

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint egyre nagyobb a migrációs nyomás a magyar–szerb határon. Bakondi György a Kossuth Rádióban elmondta: migránsok egy csoportja éhségsztrájkkal akarja elérni, hogy megnyissák előttük a határt. Szijjártó Péter szerint az európai politika első számú prioritása jelenleg a biztonság megteremtése kell, hogy legyen.

Korbban naponta több ezren jutottak be így Magyarországra, ám tavaly szeptember óta szögesdrót és kerítés állja útjukat, így a legtöbben elkerülik ezt a szakaszt. Idén 18 ezren próbálták meg itt átlépni a határt.

„Új útvonalakat kerestek az embercsempészek, és ma úgy áll a helyzet, hogy intenzív, jelentős nyomás alatt tartják a magyar–szerb államhatárt” – jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György hozzátette, hogy a nizzai és müncheni vérengzések ellenére sincs szükség a magyarországi terrorkészültség növelésére.

Kisfiával a karján érkezett dunakeszi sajtótájékoztatójára a külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint az utóbbi időben az európai életforma került veszélybe.

„A biztonságot adottnak vettük Európában. Ez most már sajnos a múlté. Tehát nemcsak Európát, az európai embereket, hanem az európai életformát is meg kell védeni, ezért minden létező európai politikának most a biztonságra kellene, kell fókuszálnia, hogy az európai embereknek és Európának vissza tudjuk adni azt a biztonságot, amelyet korábban a magunkénak éreztünk” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Bár a pénteki müncheni vérengzésnek a német hatóságok szerint nincs köze sem az iszlám radikalizmushoz, sem a bevándorláshoz, a tárcavezető mégis mérföldkőnek nevezte az esetet, hiszen most először volt magyar áldozata egy terrortámadásnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!