2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország is kaphat terrorfenyegetést

2016. február 9., kedd 16:01

Magyarország terrorfenyegetettségéről és a déli határokon ismét erősödő illegális bevándorlásról is tájékozódott keddi zárt ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.

Az ellenzéki pártok szerint nem nőtt a terrorveszély Magyarországon. Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke viszont azt hangsúlyozta: az illegális migráció és a terrorveszélyhelyzet kezelésében Európában nincs meg a szükséges összefogás, miközben a szakma arra figyelmeztet, hogy növekvő terrorveszélyhelyzettel kell szembenézni.

„Az angol iskolát érő két fenyegetés is arra utal, hogy Magyarországon sem zárható ki egy ilyen cselekmény. Konkrét jelek nincsenek, nem érkeztek hazánkba fegyveresek, sem olyan eszközök, amelyekkel terrorcselekményt lehet elkövetni, de az Európában az utóbbi fél évben megváltozott helyzetből áttételesen arra lehet következtetni, hogy itt sem kizárt egy ilyen helyzet kialakulása. A szakmának és a kormánynak most az lehet a szerepe, hogy megvédje a saját állampolgárait” – mondta a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!