2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Svábkeringő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Magyarok kenyere

Nyolc gyűjtőponton adhatták le Csongrád megyében a gazdálkodók a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű országos akcióhoz felajánlott gabonájukat. Szeged-Szőregen 8. alkalommal rendezték meg a gyűjtést, melyhez idén már 12 település gazdálkodói csatlakoztak. Az országos program során több ezer termelő ajánlott fel búzát, melyből több tízezer rászorulót támogatnak majd.

  • Magyarok kenyere

A szegedi gyűjtőponton a térség 12 településének 41 gazdája 25 mázsa búzát ajánlott föl.

Nagyon fontos a számukra. sokszor már várják, hogy megkeressük őket, hogy ugye ebben az évben is lesz búzagyűjtés. Ezt szoktam mondani, hogy persze, hogy lesz. És a fő kérdés az, hogy elég lesz egy zsákkal? Persze, hogy elég lesz egy zsákkal, az a lényeg, hogy együtt legyünk és adakozzunk azok számára, akik ezt tudják hasznosítani az év végén.

- mondta Rózsavölgyi József, szervező.

Tavaly országosan öt ezernél is többen ajánlottak fel búzát. Csongrád megyében 260-an. Szegeden az idei felajánlásokból a Ferencesek karitatív tevékenységét is segítik majd a szervezők több zsák lisztet adnak számukra, akik ebből a rászorulóknak sütnek kenyeret.

Példaértékű ez az összefogás. természetesen nagyon fontos az is, hogy az ilyen módon összegyűjtött adományok azok látható módon olyan helyre kerülnek, akik erre valóban rászorulnak, hiszen vannak olyan társadalmi csoportok, rétegek, akik minden egyes alkalommal, bármekkora segítséget szívesen fogadnak.

- fogalmazott Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje. 

Az Agárminisztérium miniszterhelyettese beszédében kitért az idei év gabonatermésre is. Farkas Sándor elmondta az őszi búza hozama 5,2 tonna lett hektáronként átlagosan, a betakarított gabona minősége kiváló. A Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program szerinte pedig évről évre sikeresebb.

Több mint meg háromszorozódott azoknak a gazdáknak a száma, akik felajánlottak termésmennyiségeket. Itt Csongrád megyében 8 helyen volt ilyen gyűjtés. Az országban nagyon sok helyen, és majd a jövő héten lesz a nagy összegzés Dunántúlon. tehát én úgy látom, hogy ez valahol nem biztos, hogy kap elég hangsúlyt a közéletben a sajtóban, de a gazdaember számára ez a legfontosabb, hogy tud adni.

 - mondta az agrárminisztérium miniszterhelyettese, Farkas Sándor. 

A 2018-ban 19 magyarországi megyéből és 12 határon túli régióból összesen 565 tonna búza gyűlt össze, melyből 340 tonna liszt készült. Ebből mintegy 80 ezer gyermeket tudtak támogatni élelemmel a Kárpát-medencében.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!